Norvežanke kaznovane, ker niso oblekle bikinija

Ostali sporti 20. Jul. 202119:41
Delite:
Norveške rokometašice, foto: Twitter/@amalieskram

Norveška ženska ekipa rokometa na mivki je na evropskem prvenstvu kaznovana zaradi neprimerne oprave. Norvežanke so se odločile, da bodo nosile kratke hlače namesto spodnjega dela bikinija.

Nadvse nenavadna zgodba prihaja iz Bolgarije, ki je ta mesec gostila evropsko prvenstvo v nogometu na mivki. Norveške rokometašice so se odločile, da ne bodo nosile bikinija. Pravila pravijo, da spodnji del dresa ne sme biti daljši od 10 centimetrov ob straneh.

Ekipa je bila kaznovana s plačilom 1.500 evrov kazni, 150 evrov za vsako članico reprezentance. “V tekmi za bronasto medaljo je Norveška igrala s kratkimi hlačami, ki je v navzkrižju s pravili glede opreme,” se je glasilo uradno sporočilo evropske rokometne zveze.

“Ženske morajo nositi bikini. Zgornji del mora predstavljati oprijet športni modrček. Spodnji del ne sme biti daljši od desetih centimetrov ob straneh,” so obrazložili regulacije pri EHF.

Norvežankam se je zdel spodnji del bikinija preveč izzivalen in razkrivajoč. Pred menjavo dresa so jih opozorili na kazni, a se za njih niso zmenile. “Počutile smo se ogrožene,” je dejala Katinka Haltvik.

V bran rokometašicam je stopil tudi predsednik norveške rokometne zveze Kare Geir Lio, ki je za NRK dejal, da se že nekaj časa trudijo spodbuditi spremembe, a so bili za zdaj neuspešni.

Komentari

Vaš komentar