Brez OI tudi najboljši slovenski smukač

Alpsko smučanje 30. Jan 202212:13 > 01. Feb 2022 11:57 3 komentarji
Foto: Leonhard Foeger - Reuters via Guliver

Najboljši slovenski smučar Martin Čater je naslednji v nizu športnikov, ki zaradi pozitivnega testa ostaja brez nastopa na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu.

Da bodo letošnje zimske olimpijske igre v Pekingu tudi svojevrstna zdravstvena loterija, je jasno že krepko pred petkovim odprtjem na Ptičjem gnezdu. Naslednji dokaz v obliki pozitivnega PCR testa na novi koronavirus prihaja iz slovenskega tabora. Okužbo so namreč zaznali pri alpskem smučarju Martinu Čatru, ki tako ostaja brez nastopa na Kitajskem. Test je bil opravljen pred poletom proti Aziji.

Čater, ki je sicer nastopil že na ZOI 2018 v Pjongčangu, je odhod na Kitajsko pričakoval dobro razpoložen, saj je vidno dvignil raven forme. O tem pričata predvsem šesto in deseto mesto s smukov v Wengnu ter skupno 136 točk v svetovnem pokalu, kar je največ v karieri.

V ekipi za hitri disciplini tako ostajajo le Miha Hrobat, Boštjan Kline in novinec Nejc Naraločnik.

Žan Košir. Foto: Matevž Peršin

Kaj se dogaja z Žanom Koširjem?

Še vedno pa tli upaje za nastop Žana Koširja. “Stanje pri deskarju Žanu Koširju, ki je takoj ob prihodu v olimpijsko vas moral le-to zapustiti in se, zaradi pozitivnega testa na koronavirus, preseliti v izolacijski hotel, je zaenkrat nespremenjeno,” medtem iz Pekinga sporoča tiskovna predstavnica OKS. “Olimpijec ostaja v hotelu in upa na čim hitrejšo vrnitev v olimpijsko vas in med preostale člane reprezentance. Žan je v izolaciji od četrtka, 27. februarja, dalje, kjer vsako jutro opravi PCR test, ki zaenkrat še ni pokazal negativnega rezultata,” dodaja.

Ob tem so se Slovenci obregnili tudi ob razmere. “Če so organizatorji pred začetkom iger zatrjevali, da bo za tiste, ki bodo na virus pozitivni v izolacijskih hotelih dobro poskrbljeno, pa se je izkazalo, da razmere niso ravno idealne. Enolična hrana, slaba internetna povezava in nič dodatne zdravniške oskrbe v športnikih in ostalih, ki bivajo v hotelu povzroča slabo voljo,” sporočajo iz OKS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje