Prizor, ki v Pekingu pričaka vse olimpijce

Peking 2022 1. Feb 202211:522 komentarja
Foto: AP Photo/Andrew Medichini

Zimske olimpijske igre v Pekingu bodo, podobno kot poletne v Tokiu, pod velikim vplivom covida-19. Številni športniki so zaradi pozitivnega testa že ostali brez nastopa, marsikoga verjetno še čaka takšna usoda. Organizatorji pa ne želijo ničesar prepustiti naključju, športnike že na letališču pričakajo strogi ukrepi.

Prireditelji so znova potrdili 24 novih primerov okužbe, od tega je pozitiven test oddalo tudi 11 športnikov. Skupaj je že okoli 200 pozitivnih primerov posameznikov. V slovenski zasedbi sta pozitiven test oddala Martin Čater in Žan Košir.

Prav zato so Kitajci še posebno previdni ob vstopu v državo. Na letališču so ob vstopu na Kitajsko potrdili 18 primerov. Športnike pa kot v futurističnem filmu, ki je postal realnost, pričakajo domačini v skafandrih.

Testiranje ob prihodu v kitajsko prestolnico. Foto: AP Photo/David J. Phillip via Guliverimage

V Pekingu bo življenje potekalo v zaprtih mehurčkih. Vsi športniki, novinarji in ostali prisotni morajo biti polno cepljeni. Testirati se bo potrebno vsak dan. Mehurčka pa, dokler ne zapustijo državo, ne sme zapustiti nihče.

Pregled dokumentov ob pristanku na Kitajskem. Foto: AP Photo/Pavel Golovkin via Guliverimage

Izvršni direktor olimpijskih iger pri Mednarodnem olimpijskem komiteju Christophe Dubi pa je dejal, da bi lahko bila prizorišča na igrah, ki se bodo začele v petek, kljub pandemiji covida-19 lahko tudi do 50-odstotno zasedena.

Olimpijski delavci nosijo skafandre ob pregledu in prevažanju prtljage. Foto: AP Photo/Pavel Golovkin via Guliverimage
Komentari

Vaš komentar