Premočan veter tekmo smuka za moške prestavil na ponedeljek

Alpsko smučanje 6. Feb 20226:06 > 8:02 0 komentarjev
Foto: Daniel Goetzhaber - GEPA pictures

Prva preizkušnja na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v alpskem smučanju je prestavljena zaradi premočnega vetra na progi. Moški smuk so organizatorji najprej prestavili za eno uro ter kmalu zatem za še eno uro, ob 6. uri po srednjeevropskem času pa sporočili, da danes tekme ni možno izvesti.

Smukaška preizkušnja za olimpijske kolajne v hribih nad Pekingom v okrožju Yanqing bi se morala začeti ob 11. uri po tamkajšnjem času, oziroma ob 4. uri po srednjeevropskem.

Toda vreme je imelo svoj scenarij, veter je ponagajal, s premočnimi sunki, tudi do 15 m/s, preprečil tekmo in tako povzročil preglavice organizatorjem.

Tekmo bodo organizatorji skušali izpeljati jutri. V ponedeljek je sicer v Yanqingu na sporedu ženski veleslalom. Smuk bo v ponedeljek ob 12. uri po lokalnem času, oziroma ob petih po srednjeevropskem času.

Prva vožnja ženskega veleslaloma bo po novem ob 9.30 po lokalnem času, ob 2.30 po slovenskem, druga vožnja pa nato ob 14.30 po lokalnem, ob 7.30 po slovenskem.

Veter se je popoldne okrepil tudi v spodnjem delu proge, potem ko je bil najprej premočan le zgoraj.

Na startnem seznamu je 43 tekmovalcev, 12 manj, kolikor jih je na drugem treningu smuka preizkusilo progo. Prvi favorit za zmago je sicer Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, ki vodi v smukaškem seštevku svetovnega pokala.

Foto: Guliverimage

V ožji krog favoritov sodijo še vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučarjev Švicar Marco Odermatt, njegov moštveni kolega Beat Feuz, nosilec štirih zmag v smukaškem seštevku, ter avstrijski dvojec Vincent Kriechmayr in Matthias Mayer, ki je zmagal na olimpijskem smuku pred osmimi leti v Sočiju.

Na startu so trije Slovenci Miha Hrobat, Boštjan Kline in Nejc Naraločnik, s številkami 22, 29 in 34.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!