Milanič nima ponudbe Dinama, Zahović buri duhove

Nogomet 6. Dec 202117:51 > 18:39 5 komentarjev
Z Zlatkom Zahovićem sta pri NK Maribor sodelovala vseh devet let. FOTO: Aleš Fevžer.

Darko Milanič nima ponudbe zagrebškega Dinama, je pisanje hrvaških medijev zanikal njegov menedžer Amir Ružnić. Glede Zlatka Zahovića znajo biti stvari, sploh po njegovih dvoumnih izjavah za tamkajšnje medije, drugačne.

“Danes sem prvič slišal za te govorice. Glede na trenerski življenjepis me to, da bi si ga želel tako velik klub, kot je Dinamo, ne bi presenetilo, a moram biti iskren in priznati, da me do tega trenutka iz Dinama ni klical nihče,” nam je povedal priznani slovenski nogometni menedžer Amir Ružnić, ki z Darkom Milaničem uspešno sodeluje že več kot desetletje.

Ob tem je treba dodati, da Ružnić že vrsto let uspešno sodeluje tudi z Dinamom, katerega član je njegov varovanec Petar Stojanović. Slovenski reprezentant je s strani Zagrebčanov trenutno sicer posojen v italijanski Empoli, pred tem pa je na Maksimirju igral pet let in pol.

To dejstvo je pomembno v luči tega, da bi tako pomembna informacija, kot je ta, da se Dinamo zanima za njegovega trenerskega varovanca, zagotovo prišla do njega.

O Zlatku Zahoviću Ružnić seveda ni mogel govoriti, so nam pa medtem hrvaški viri prišepnili, da nekaj utegne biti na tem.

Toliko bolj so stvari glede Zahovića in Dinama dvoumne po izjavah nekdanjega dolgoletnega športnega direktorja Maribora za hrvaške medije.

Odkar je marca lani odšel iz Maribora, Zahovića ni bilo v nogometu.

Zahović: Pripravljen sem na izziv, Dinamo je top

Medtem ko za našo spletno stran, podobno kot Milanič, Zahović danes dopoldne namigovanj ni želel komentirati, je bil v pogovoru za Jutarnji list precej bolj gostobeseden.

“Dve leti sem izven pogona in pripravljen na naslednji velik izziv. V Mariboru smo se zelo iztrošili, v našem mestu smo zgradili zelo ambiciozen projekt, uspeli so nam zgodovinski rezultati, osvajali smo lovorike in gradili infrastrukturo, igrali v Ligi prvakov in se čustveno izpraznili. Zdaj želim dalje, a le pod pogojem, da je v igri velika stvar,” je povedal Zahović.

“Za mene Dinamo ni velika, ampak top stvar. Klub je vrh. Bil je in bo še naprej, še preden se njegovi konkurenti streznijo od zanosa, v katerem trenutno živijo. Moram priznati in povedati, da mi ni najbolj jasna evforija, v katero so zabredli Hajduk, Rijeka in Osijek. Dinamo je še vedno premočan,” je na vprašanje, ali je Dinamo zanj velika stvar, v svojem slogu odvrnil Zahović in odgovor na vprašanje o tem, ali prihaja v Maksimir, pustil viseti v zraku.

Brata Zdravko in Zoran Mamić se pred hrvaško roko pravice skrivata v BiH. FOTO: Guliverimages.

Sobivanje z brati Mamić? Znanstvena fantastika.

Trener Dinama je trenutno Željko Kopić, ki pa nosi priponko začasni in je do zdaj vodil le eno tekmo. Nedeljski derbi proti splitskemu Hajduku, ki ga je Dinamo v Zagrebu izgubil z 0:2.

#related-news_1

Njegov predhodnik je bil Damir Krznar, ki je ob tem opravljal tudi funkcijo športnega direktorja. To je, vsaj za zdaj, tudi danes, a, tako kot prej, le v teoriji.

V praksi športno in celotno politiko kluba vodita zloglasna brata Zdravko in Zoran Mamić, ki pa sta pred hrvaško roko pravico prebegnila v Bosno in Hercegovino, a naj bi imela pri Dinamu še vedno največji vpliv.

Prav to, kohezija Zahovića in Mamićev, pa je tisto, kar se v tej zgodbi zdi najbolj neverjetno. Jasno je, da bi Zahović težko privolil v vlogo “lutke”. Če bi bilo drugače, pa zgodba ne bi trajala prav dolgo. Največ teden ali dva, s kančkom humorja pristavljajo poznavalci razmer pri Dinamu.

Bo na klop Dinama sedel nekdanji trener Maribora Sergej Jakirović?

Prvi kandidat za trenersko klop stari znanec Maribora

Ob tem velja za konec dodati, da se kot morda najresnejši kandidat za Dinamovo klop trenutno pojavlja še en stari znanec Ljudskega vrta Sergej Jakirović, ki je bil pred letom dni kratek čas trener Maribora.

V Ljudski vrt ga je pripeljal Zahovićev naslednik v vlogi športnega direktorja vijoličastih Oliver Bogatinov, potem pa ga po evropski sramoti, porazu proti severnoirskim amaterjem, nogometašem Coleraina, odslovil.

Toda Jakirović, ki je na klopi Maribora zdržal vsega 13 tekem, je v Sloveniji kljub temu pustil dober vtis, kar znajo povedati skorajda vsi nogometaši, ki so v Ljudskem vrtu igrali in trenirali pod njegovim vodstvom.

Da je dober trener, pa zdaj dokazuje na klopi Zrinjskega iz Mostarja, s katerim se je v prvi bosanski ligi poigral s konkurenco in postal jesenski prvak s kar 12 točkami naskoka pred najbližjim zasledovalcem.

Ovir za dogovor z Mamići na štiri oziroma šest oči pa seveda ni. Vsi trije so namreč v Bosni in Hercegovini …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje