Nove težave za Uroša Zormana

Reprezentance 13. Jan 20238:54
Foto: Jure Banfi

Slovenska rokometna reprezentanca je na uvodni tekmi svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem v Katovicah premagala Savdsko Arabijo s 33:19, a ostala brez Staša Slatinka Jovičića. Najmlajši član slovenske izbrane vrste na letošnjem mundialu si je poškodoval stopalo desne noge.

“Po prvih preiskavah obstaja sum, da je Staš utrpel poškodbo pete stopalnice desne noge. Poškodba mu onemogoča nadaljevanje nastopov na svetovnem prvenstvu. Nadaljnjo diagnostiko in zdravljenje bo opravil v domovini,” je v zvezi s tem za spletno stran Rokometne zveze Slovenije dejal reprezentančni zdravnik Sašo Djurić.

Dvaindvajsetletni Slatinek Jovičić se je poškodoval v 54. minuti uvodne tekme s Savdijci, ko je v obrambi prestregel žogo, ob padcu pa se zapletel z enim izmed tekmecev. Kljub temu je stisnil zobe, sredi 59. minute zabil še svoj tretji gol na tekmi, nato pa odšepal z igrišča.

Ker je slovenska reprezentanca na Poljsko pripotovala z dvema igralcema na levem krilu, je selektor Uroš Zorman vpoklical dodatnega rokometaša. V Katovicah se bo ekipi v današnjih poznih popoldanskih urah pridružil Tadej Mazej, ki je z ekipo treniral vse do odhoda na Poljsko.

Slovenija se bo po uvodni zmagi nad Savdsko Arabijo v soboto ob 20.30 pomerila s Poljsko, dva dni kasneje pa jih ob 18. uri čaka še zadnja tekma v skupinskem delu proti Franciji.

Komentari

Vaš komentar