Adžić razkril orožja za domači šampionat

Reprezentance 20. Okt 202217:04
Foto: Aleš Fevžer

Selektor slovenske ženske rokometne reprezentance Dragan Adžić je petnajst dni pred začetkom evropskega prvenstva, ki ga bo gostila tudi Slovenija, razkril seznam 19 igralk, ki jih je povabil na začetek priprav. Te začenjajo v ponedeljek v Laškem, pred začetkom prvenstva pa jih čakata še dve pripravljalni tekmi.

Do začetka evropskega prvenstva, ki bo v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji potekal od 4. do 20. novembra, nas loči le še petnajst dni. S tem namenom so v enem od najnovejših ljubljanskih hotelov pripravili obsežno novinarsko konferenco, kjer so predstavili načrte pred prvenstvom stare celine, ki bo na slovenskih tleh potekal na dveh prizoriščih – v dvorani Zlatorog v Celju in dvorani Stožice v Ljubljani, kjer bo tudi zaključni del tekmovanja.

Slovenski organizatorji pričakujejo približno 10.000 navijačev, od česar naj bi jih več kot polovica prihajala iz tujine. “Pričakujemo okrog 6000 tujih obiskovalcev, pri čemer bodo, kot trenutno kaže, prednjačili Norvežani, Madžari, Švedi, Danci, Francozi in Nemci, računamo pa tudi na bližnje države vse tja do Črne gore. Pričakujemo, da bodo obiskovalci tekem opravili preko 30 tisoč nočitev,” je o tej temi dejal predsednik organizacijskega odbora Bor Rozman. 

Na druženju z mediji so vodilni možje Rokometne zveze Slovenije s Franjem Bobincem na čelu predstavili še sodelovanje s Slovensko turistično organizacijo (STO) in sponzorjem celotnega dogodka SKB banko, največ pozornosti pa je bil pričakovano deležen selektor ženske članske izbrane vrste Dragan Adžić.

Za začetek 19 igralk

Glavni mož na slovenski klopi je namreč razkril imena 19 reprezentantk, ki jih vabi na začetek priprav pred vrhuncem sezone. Ekipa se bo v ponedeljek zbrala v Laškem, nato pa jo prihodnji četrtek in soboto čakata prijateljski tekmi s Hrvaško. Pred začetkom EP se bodo rokometašice preselile v Rimske Toplice, kjer bodo bivale med prvim delom tekmovanja, ko bo Slovenija igrala v Celju.

“Zadovoljen sem s celotnim potekom priprav in komaj čakam, da se zberemo in začnemo evropsko prvenstvo. Verjamem v opravljeno delo, varovanke, strokovni štab in mislim, da si je ta generacija zaslužila, da igra na domačem evropskem prvenstvu, na tekmovanju, ki ga doslej v Sloveniji še ni bilo,” je sprva dejal Adžić.

“Seveda ne moremo vplivati na to, a upam, da se bomo zbrali zdravi, saj smo v vsaki reprezentančni akciji imeli nekaj težav s poškodbami. V vsakem primeru bo 16 igralk, ki bodo na končnem seznamu, pripravljenih, da igrajo proti resnim reprezentancam, dajo svoj maksimum, prebrodijo morebitne težave in uresničijo sanje po igranju v Ljubljani. Upam, da bomo dorasli temu, kar bi bila za prihodnost ženskega rokometa v Sloveniji velika stvar,” je še dodal 52-letnik.

Slovenke v Celju čakajo obračuni v skupini B, v kateri so še Danska (4. 11.), Švedska (6. 11.) in Srbija (8. 11.). Na seznamu so vse trenutno najboljše igralke, ki jih slovenska reprezentanca premore. Na spisek je Adžić uvrstil: Branko Zec, Amro Pandžić in Majo Vojnovič, krilne rokometašice Tamaro Mavsar, Majo Svetik, Emo Abino, Tijo Gomilar Zickero in Aljo Varagić, krožne napadalke Natašo Ljepojo, Valentino Klemenčič in Uršo Zelnik ter zunanje igralke Ano Gros, Barbaro Lazović, Nino Zulič, Elizabeth Omoregie, Nino Žabjek, Tjašo Stanko, Ano Abino in Erin Novak.

Seznam reprezentank:

Vratarka: Branka Zec, Amra Pandžić, Maja Vojnovič,

Krila: Tamara Mavsar, Maja Svetik, Ema Abina, Tija Gomilar Zickero, Alja Varagić,

Krožne napadalke: Nataša Ljepoja, Valentina Klemenčič, Urša Zelnik

Zunanje igralke: Ana Gros, Barbara Lazović, Nina Zulič, Elizabeth Omoregie, Nina Žabjek, Tjaša Stanko, Ana Abino, Erin Novak

Spored tekem slovenske reprezentance v skupini B:

4. november, 18.00: Danska – Slovenija

6. november, 18.00: Slovenija – Švedska

8. november, 18.00: Slovenija – Srbija

* Vse tekme bo Slovenija igrala v Celju.

Komentari

Vaš komentar