Dokazati želijo, da si zaslužijo več od četrtega bobna

Foto: Guliverimages

V Španiji se nocoj začenja 25. žensko rokometno svetovno prvenstvo. Sedmič v zgodovini se bo med svetovno elito merila tudi slovenska izbrana vrsta, ki bo prvič na parkete stopila jutri zvečer, ko se bo v Granollersu udarila z izbrano vrsto Črne Gore.

Pričakovanja rokometne javnosti pred prvenstvom niso velika, uspeh je že to, da so Slovenke tretjič zapored na zboru najboljših reprezentanc sveta. Vseeno si seveda vsi skupaj želimo, da bi naša izbrana vrsta presenetila favorizirane tekmice, že v uvodni fazi jo čakata obračuna s Črno Goro in Francijo, reprezentancama, ki merita na visoka mesta. Angolke so precejšnja neznanka.

Največja težava selektorja Dragana Adžića so poškodbe in odpovedi, tako bodo v reprezentanci manjkale Ana Abina, Iza Bon Brzin, Katarina Regner ter predvsem Nena Černigoj in Barbara Lazović.

“Želimo si narediti korak naprej in pokazati, da Slovenija sodi višje od četrtega bobna, v katerega je bila posajena pred žrebom za to svetovno prvenstvo. Pred nami so številni izzivi. Nimamo širokega nabora igralk, ob tem nekaterih igralk z nami ni, a to je priložnost za druge, da se izkažejo,” ambicije slovenske izbrane vrste predstavlja Dragan Adžić.

Slovenija se bo v skupini A pomerila s Črno Goro, Francijo in Angolo. V nadaljnje tekmovanje se uvrstijo najboljše tri reprezentance iz vsake od osmih skupin. Na prvenstvu prvič v zgodovini igra 32 reprezentanc.

Prvo ime reprezentance je zagotovo članica moskovskega CSKA-ja Ana Gros. “Vedno bi za treninge lahko bilo več časa, da bi storili še kaj več, a menim, da smo iz tokratnih priprav izvlekli največ, kar smo lahko. Posvetili smo se detajlom igra na obeh straneh igrišča in mislim, da smo pripravljeni. Komaj že čakamo, da se tekmovanje začne.”

Seznam reprezentantk za nastop na svetovnem prvenstvu:

Aneja Beganović, brez kluba
Tija Gomilar Zickero, RK Krim Mercator
Ema Hrvatin, BSV Sachsen Zwickau (NEM)
Ana Gros, CSKA Moskva (RUS)
Petra Kramar, ŽRK Krka Novo mesto
Nataša Ljepoja, RK Krim Mercator
Dominika Mrmolja, Dunaujvarosi Kohasz KA (MAD)
Erin Novak, ŽRK Krka Novo mesto
Elizabeth Omoregie, CSM Bukarešta (Rom)
Amra Pandžić, CS Minaur Baia Mare (ROM)
Tjaša Stanko, RK Krim Mercator
Maja Svetik, RK Krim Mercator
Alja Varagić, RK Krim Mercator
Maja Vojnovič, Siofok (MAD)
Branka Zec, VfL Waiblingen (NEM)
Nina Zulič, Kastamonu Belediyesi GSK (TUR)
Nina Žabjek, RK Krim Mercator

Komentari

Vaš komentar