Selektor predstavil seznam, Bombač na reprezentančni pavzi

Reprezentance 14. Dec 202113:21 > 13:29 3 komentarji

Selektor slovenske rokometne reprezentance Ljubomir Vranješ je predstavil seznam 21 rokometašev, ki bodo 26. decembra začeli priprave na prihajajoče rokometno evropsko prvenstvo. Turnir se za Slovenijo začenja 13. januarja v Debrecenu na Madžarskem, ko bodo naši nasprotniki rokometaši Severne Makedonije. V oči bode predvsem odsotnost Deana Bombača, ki pa v prihodnosti še ni povsem zaprl vrat reprezentanci.

Ljubomir Vranješ je na novinarski konferenci seznam razkril v angleščini. Očitno mu je bilo tako laže precej podrobno razložiti razloge, zakaj je na seznam dodal vsakega posameznega rokometaša in kaj od njega pričakuje. Ko je govora o seznamu, na njem ni Deana Bombača, Klemna Ferlina in Mateja Gabra.

“Klemen Ferlin in Matej Gaber sta poškodovana. Gaber je sicer igral za Szeged, kar pa se tiče reprezentance, je dejal, da zaradi poškodovanih tetiv ne more igrati. Ferlin ima težave s kolenom. Dean Bombač je razmišljal o tem, da bi zaključil reprezentančno zgodbo, a po najinem pogovoru bo z odločitvijo počakal. Dejal je, da sicer lahko pride na evropsko prvenstvo, ampak želim si stoodstotno motivirane in pripravljene rokometaše, zato je bolje, da si vzame določen odmor in da si morda premisli, ko nas bo gledal na evropskem prvenstvu,” pojasnjuje Ljubomir Vranješ.

Seznam 21 rokometašev, ki začenjajo priprave na evropsko prvenstvo:

VratarjiJože Baznik (Cesson Rennes), Urban Lesjak (Hannover), Urh Kastelic (Göppingen) in Miljan Vujović (Celje);
Krilni igralci: Tilen Kodrin (Celje), Tilen Sokolič (Gorenje), Blaž Janc (Barcelona) in Gašper Marguč (Veszprem);
Zunanji igralci: Nik Henigman, Borut Mačkovšek (oba Pick Szeged), Domen Makuc (Barcelona), Staš Skube (Meškov Brest), Miha Zarabec (Kiel), Jure Dolenec (Limoges), Matic Grošelj (Chartres), Tadej Kljun (Benfica), Vid Levc (Slovenj Gradec) in Rok Ovniček (Nantes);
Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matic Suholežnik (Celje Pivovarna Laško) in Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško).

O pričakovanjih pred prvenstvom je bil selektor precej zadržan – glavni cilj je ta, da pridemo v drugi del tekmovanja v čim boljši poziciji. Šli bomo iz tekme v tekmo. Karakter ekipe je na visokem nivoju, kvalitete nam ne manjka. Mislim, da smo edina reprezentanca na prvenstvu, ki ima na mestu organizatorja igre tri rokometaše z naslovom v Ligi prvakov.”

Urnik priprav slovenske reprezentance:

  • 26. december – začetek prvega dela priprav, Zreče
  • 29. december – pripravljalna tekma Slovenija : Hrvaška, Celje
  • 30. december – zaključek prvega dela priprav
  • 2. januar – začetek drugega dela priprav
  • 5. januar – pripravljalna tekma Slovenija : Italija, Trbovlje
  • 7. januar – pripravljalna tekma Slovenija : Italija, Koper
  • 11. januar – odhod v Debrecen
  • 13. januar – uvodna tekma EP s Severno Makedonijo

Tekmeci izbrani, ker se želi selektor izogniti potovanjem

Slovenija se bo torej na pripravljalnih tekmah še enkrat pomerila s Hrvaško, ki je bila nasprotnik naše izbrane vrste že v novembru, nato sledita dve tekmi z Italijo. Selektor pojasnjuje razloge za izbiro tekmecev: “Naše nasprotnike smo izbrali tako, da se izognemo potovanjem. Želim igrati v Sloveniji in to so nasprotniki, ki so pripravljeni priti k nam. Prva tekma s Hrvaško je bila tekma za eksperimentiranje, tako v obrambi kot tudi v napadu. Tokrat bo drugače, fantje bodo že imeli svoje specifične vloge in igrali tako, kot želim da igrajo na prvenstvu.”

Pred prvenstvom bo Ljubomir Vranješ seznam igralcev skrčil na osemnajsterico, ki jo bo odpeljal na evropsko prvenstvo. Rokometaši, ki igrajo v nemških klubih in na reprezentančni premor odhajajo šele po 28. decembru, se bodo reprezentanci priključili v drugem delu priprav.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje