Slovenske rokometašice poražene proti bronastim s SP

Reprezentance 9. Jun 202221:42 > 21:52 0 komentarjev
FOTO: Guliverimages.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na današnji pripravljalni tekmi v Horsensu izgubila proti Danski s 30:38 (16:18).

Slovenke so na dan razkritja himne evropskega prvenstva, ki bo novembra potekalo v Ljubljani in Celju, odigrale zadnji preizkus v tej tekmovalni sezoni.

V okrnjeni zasedbi so proti Dankam po prvem polčasu zaostajale za dva zadetka (18:16). Te so do konca razliko uspele še povišati na končnih osem golov. Z devetimi zadetki je bila v slovenski vrsti najboljša kapetanka Ana Gros, po štiri so dodale Nataša Ljepoja, Tija Gomilar Zickero in Tamara Mavsar.

Pri gostiteljicah je devet zadetkov dosegla Kristina Jorgensen.

Dragan Adžić, selektor slovenske reprezentance, je po tekmi povedal: “V tem trenutku je najbolj pomembno, da nobena izmed igralk ni težje poškodovana. Danke bodo naše tekmice tudi na novembrskem evropskem prvenstvu. Tokrat so bile izjemno motivirane. Danska ima na voljo širok izbor vrhunskih igralk. Zelo sem zadovoljen s pristopom in trudom naših deklet. Preizkusili smo nekaj stvari. Verjamem, da nam bo to na tekmi evropskega prvenstva v Celju zelo koristilo. Še vedno nas čaka veliko dela. Žal mi je le, da v petek ne bomo mogli opraviti skupnega treninga, saj imamo na voljo le sedem popolnoma zdravih igralk.”

Ana Gros, kapetanka slovenske reprezentance, ga je dopolnila: “V prvih 45 minutah smo se s tekmicami res dobro kosale in jim sledile. Na Dansko smo odpotovale v okrnjeni zasedbi, zato smo lahko ponosne na prikazano. Držale smo se dogovorov, na koncu pa nam je zmanjkalo nekoliko moči.”

Horsens, Danska
Danska : Slovenija 38:30 (18:16)

Slovenija: Zec, Klemenčič 1, Gros 9, Omoregie 3, A. Abina, Mavsar 4, Ljepoja 4, Zulič 1, Varagić 3, Pandžić, Gomilar Zickero 4, E. Abina 1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!