Slovenske rokometašice tudi v drugo boljše od Makedonk

Reprezentance 6. Mar 202220:23 > 20:36 0 komentarjev
Foto: Jan Gregorc

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v tekmi pokala EHF v Skopju premagala Severno Makedonijo s 27:20 (13:11). Pred dnevi so Slovenke iste tekmice v Celju premagale z 29:28.

Slovenke so pokal EHF začele z dvema porazoma proti Norveški, potem pa vpisale omenjeno zmago proti Makedonkam. V tem pokalu sicer sodelujejo reprezentance, ki so si že zagotovile nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo med 4. in 20. novembrom. Poleg Slovenije, Severne Makedonije in Črne gore, ki so gostiteljice turnirja, si je nastop zagotovila tudi Norveška po zmagoslavju na EP 2020.

Slovenke so tekmo v Skopju odlično začele, saj je vratarka Amra Pandžić spravljala v obup makedonske rokometašice. V napadu so gostiteljice sicer lepo odrezale Ano Gros, kar pa je ponudilo več prostora ostalim in v uvodu sta izstopali predvsem krožna napadalka Nataša Ljepoja in levo krilo Petra Komar, ki sta poskrbeli za vodstvo s tremi goli razlike.

Makedonke so po minuti odmora strnile svoje vrste, pri Sloveniji je bila razigrana le Nina Zulič, in v 28. minuti so gostiteljice izenačile na 11:11. A v končnici so bile varovanke Dragana Adžića spretnejše in vodile z dvema goloma prednosti. Takoj po menjavi strani so Slovenke ušle na 15:11.

Grosova je slovensko zmago napovedala v 37. minuti, ko je razliko dvignila na 18:12, Zuličeva je v naslednjem napadu povišala na 19:12. Največja razlika je bila +8, v slovenski vrsti, ki je tekmo mirno pripeljala do konca, pa so veliko priložnosti dobile tudi igralke s klopi.

Slovenke se bodo v zadnjem sklopu tekmovanja aprila pomerile s Črno goro, dvoboj pa bo odločal o drugem mestu v tem tekmovanju.

Arena Boris Trajkovski, gledalcev 1500,

sodnici: Jakovljević, Kovačević (obe Srbija).
Severna Makedonija: Janeska 3, Jankulovska 3, Petkovska, Djatevska, Dukoska, Jankulovska 3, Micevska, Minovska, Sedloska, Arsenijevska, Ristovska 7 (2), Veličkovska, Stojkovska, Sazdovska, Dabevska, Gičevska 4, Koceva.

Slovenija: Jurič 1, Gros 7 (2), Abina 2, Zelnik, Mrmolja 1, Vojnovič, Ljepoja 3, Zulič 6, Pandžić, Zelnik, Fegic, Beganović, Gomilar Zickero 3 (1), Kramar 4.
Sedemmetrovke: Severna Makedonija 5 (2), Slovenija 3 (3).
Izključitve: Severna Makedonija 6, Slovenija 8 minut.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!