Trimo Trebnje uvodoma na Švedsko, Slovenj Gradec v Izrael

Evropa 19. Jul 202213:43 0 komentarjev

Danes je na Dunaju potekal žreb za uvodni kvalifikacijski krog nove sezone rokometne evropske lige, drugega kakovostnega tekmovanja na stari celini. Slovenski prvoligaš Trimo Trebnje je za prvega evropskega tekmeca dobili švedski Kristianstad.

V evropskem pokalu bodo Slovenijo zastopali Slovenj Gradec, Gorenje Velenje in Riko Ribnica.

Izbranci trenerja Uroša Zormana (Trimo Trebnje), ki so v ponedeljek začeli priprave na novo sezono, so današnjega tekmeca dočakali v vlogi nosilca.

Ples kroglic jim je na uvodu evropske zgodbe namenil tretjouvrščeno ekipo švedskega prvenstva, Kristianstad. Slednji je pred leti redno nastopal v ligi prvakov, na klopi je v preteklosti sedel tudi nekdanji slovenski selektor Ljubomir Vranješ, zdaj pa moštvo sestavlja mešanica domačih igralcev z izkušenimi tujci.

Več kot en mesec za pripravo

Lanska evropska epizoda se je za Trebanjce končala hitro. V 1. krogu se je za preveliko oviro izkazal danski TTH Holstebro, ki so ga trebanjski rokometaši na domačem parketu premagali z 31:25, vendar na povratnem obračunu na Danskem izgubili z 28:35.

“Žreb nam je namenil neugodno, a premagljivo ekipo. Švedi igrajo hiter rokomet, v svoji ekipi imajo tudi nekaj izkušenih igralcev. Do prve evropske tekme je še dober mesec dni, zato imamo časa za pripravo dovolj. Verjamem v ekipo, da se lahko optimalno pripravimo nanjo,” je za klubsko spletno stran dejal trener Trima Uroš Zorman.

Prva tekma bo na sporedu 27. ali 28. avgusta na Švedskem, povratna pa 2. ali 3. septembra v Trebnjem.

RK Slovenj Gradec RK Velenje
Aljaž Sešel

Žreb kvalifikacij za evropski pokal je Slovenjgradčanom namenil izraelsko ekipo Maccabi Rishon Le Zion. Prva tekma bo 10. ali 11. septembra v Izraelu, povratna pa teden dni kasneje v Sloveniji.

V drugem krogu kvalifikacij evropskega pokala se bosta ekipam pridružila še dva slovenska prvoligaša, Gorenje Velenje in Riko Ribnica.