Zarabec naslednjo sezono v Celju

Ljubljana – Najuspešnejši slovenski moški rokometni kolektiv iz Celja je sklenil pogodbo z mladim slovenskim srednjim zunanjim igralcem Miho Zarabcem.

Miha Zarabec, trenutno še član Maribora, se bo v mesto ob Savinji preselil pred začetkom naslednje sezone 2014/15. Trenutno 22-letni srednji zunanji igralec je v štajersko prestolnico prišel pred sezono 2012/13. Otrok trebanjskega Trima je v dveh letih postal eden osrednjih ikon mariborskega prvoligaša, ki ima v zadnjih letih visoke cilje. Zarabec je na svoj naslov dobil še nekaj drugih ponudb, na koncu pa izbral celjsko, kjer bo prvič izkusil tudi rokomet na najvišji evropski ravni. Za člansko reprezentanco še ni nastopil, medtem ko je bil v mlajših letih vseskozi član mlajših selekcij.

Že ko sem začel igrati rokomet, so bile moje sanje, da bi lahko nekdaj zaigral za Celje. Sedaj so se mi te uresničile. To je velik klub z izjemno tradicijo. Tu so ambicije vsako leto najvišje, klub igra v Ligi prvakov, hkrati pa ima vrhunsko sestavljeno ekipo. Sam sem uspel v minulih sezonah dokazati, da lahko zaigram v njej. Verjamem, da je Celje zame najboljša odločitev, ne glede na to, da so obstajale tudi nekatere druge ponudbe. Že od prvega pogovora je bilo jasno, da smo se ujeli, Celjani so pokazali velik interes, sam pa sem že dejal, da so bile to moje sanje. Poznam vizijo kluba in vizijo Branka Tamšeta, tako da sem prepričan, da bomo odlično sodelovali tudi na igrišču. Z maksimalnim trudom bomo lahko uresničevali vizijo, uspešno nastopali v Evropi, doma pa posegali po najvišjem mestu v vseh tekmovanjih. Takšni cilji so nekaj kar vsakega igralca vleče naprej, zato se že veselim mojega začetka v Celju,” je ob sklenitvi pogodbe povedal Zarabec.

S prišlekom je zadovoljen tudi prvi mož stroke v Celju, Branko Tamše: “Miha je eden izmed najbolj perspektivnih igralcev v Sloveniji. Iz leta v leto, oziroma iz meseca v mesec napreduje. Verjamem, da je to pravi igralec za RK Celje Pivovarno Laško in da bo tu naredil še korak naprej. S trdim in marljivim delom, kar sta med drugim tudi njegovi odliki, bo gotovo veliko pripomogel k naši igri, v kateri bo lahko tako osebno, kot tudi ekipno napredoval, to pa bo seveda pripomoglo k rezultatom našega kluba.

Author: Ž. Š., Foto: RK Maribor