Neobremenjeni Mariborčani v Velenje po zmago

Rokomet ostalo 9. Maj 201416:48 > 16:48

Velenje – V soboto ob 16.00 si ekskluzivno na SK 3 oglejte derbi 8. kroga končnice 1. NLB Leasing lige med vodilnim Gorenjem in tretjuvrščenim Mariborom. Eni in drugi napovedujejo odločen boj na zmago.

V Velenje odhajamo povsem sproščeni in da skušamo kot moštvo vzeti, če se nam bo kaj ponudilo. Najbolj pomembno je, da pokažemo našo pravo igro s katero smo povsem enakovredni tekmec Gorenju. Večji pritisk bo zagotovo na njihovi strani, saj če želijo ostati v igri za naslov prvaka morajo zmagati, to pa je lahko le nam v prid,” je pred gostovanjem v velenjski rdeči dvorani dejal mladi talentirani Hrvat v vijoličastem dresu Ante Kaleb. Maribor je sicer zacemnetiran na tretjem mestu, saj za Celjem zaostajajo osem točk, pred Trebanjci pa jih imajo 10 naskoka. Povsem drugačna zgodba je pri osah, ki imajo na vrhu le dve točki prednosti pred pivovarji, pred koncem prvenstva pa jih čaka še medsebojni obračun.

Računica je povsem enostavna. Mi moramo tekmo dobiti, da si pred nadaljevanjem oziroma pred zadnjo tekmo še dodatno dvignemo samozavest. Vemo, da gre za kvalitetno ekipo, ki je na zadnji tekmi dokazala, da je še kako trmasta in da tudi devet zadetkov prednosti ni prevelik zalogaj,” se član Gorenja Mario Šoštarič dobro zaveda, da šteje le zmaga.

Pretekle preizkušnje med Velenjčani in Mariborčani so že ponudile izjemne predstave (od treh obračunov sta se dva končala brez zmagovalca) in ne dvomimo, da bo tudi tokrat tako. Ekskluzivni prenos v soboto ob 16.00!

1. NLB Leasing liga, končnica od 1. do 6. mesta, 8. krog:

Sobota, ob 16.00 v živo na SK 3:

Gorenje Velenje – Maribor Branik

Trimo Trebnje – Celje Pivovarna Laško
Sevnica – Ribnica Riko Hiše

Lestvica:
1. Gorenje 54 točk
2. Celje Pivovarna Laško 52
3. Maribor Branik 44
4. Ribnica Riko Hiše 32
5. Trimo Trebnje 29
6. Sevnica 17

Author: Ž. Š., Foto: RK Gorenje/Facebook