Katarcem 32 milijonov, stanovanje in Maserati

Rokomet ostalo 29. Jan 201510:47 > 11:10

Ljubljana – Medtem ko Slovenci še vedno celijo rane po visokem porazu s Francozi, Katarci slavijo zgodovinsko uvrstitev v polfinale svetovnega prvenstva v rokometu. Katarska tujska legija si bo za izjemen uspeh med seboj razdelila 32 milijonov evrov, ob tem pa bo vsak igralec dobil še novo stanovanje in Maseratija.

Do pred kratkim rokometno povsem neznani Katar je izkoristil vse svoje bogastvo in za nastop na domačem svetovnem prvenstvu dobesedno kupil več kot pol ekipe. Katarci so čez noč postali tudi Danijel Šarić, Žarko Marković, Goran Stojanović, Jovo Damjanović, Eldar Memišević (igralci iz področja nekdanje skupne države), Kubanec Rafael Capote in Španec Borja Vidal.

Ni jih malo, ki pravijo, da to nima nobene prave povezave s športom in verjetno imajo tudi prav. Uradni jezik domačinov je pravzaprav angleščina, ekipa zbrana iz vseh vetrov pa svoje “nove” domovine ni pustila na cedilu. Po odličnih igrah v predtekmovanju in osmini finala so v četrtfinalu strli še odpor Nemcev, od finala pa jih loči zgolj krvnik Hrvatov, Poljska.

Na krilih 15 tisoč gledalcev so Katarci leteli po igrišču, za veliko zmago pa dobili več kot primerno nagrado. Igralci si bodo med seboj razdelili za rokometne razmere neverjetnih 32 milijonov evrov, vsak izmed junakov pa bo dobil še stanovanje in Maseratija. Ni slabo …

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images