Celjani pred pomembnim gostovanjem

Ljubljana – V sredo bodo na delu Velenjčani, v četrtek Celjani. Pivovarji tokrat odhajajo v Ukrajino, kjer jih čaka neposredni tekmec v boju za napredovanje, Zaporožje. Srečanje si v živo od 18.00 naprej oglejte na SK 1.

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je ena najpomembnejših tekme v sezoni. Z zmago proti Zaporožju bi naredili pomemben korak k uvrstitvi v osmino finala Lige prvakov, kar je tudi eden od glavnih ciljev pivovarjev. Ukrajinci sicer veljajo za največje presenečenje prvih tekem v skupini A. Zaporožje je v prvem krogu v Nemčiji vzel točko Rhein-Neckar Lowenu. V drugem krogu je doma premagal Zagreb, v tretjem pa izgubil v Veszpremu, kjer pa se točk ne nadeja nobena ekipa. Celjani potrebujejo zmago, v nasprotnem primeru bi si Ukrajinci že lahko nabrali težko ulovljivo prednost.

Odhajamo v goste izjemno dobri in fizično močni ekipi, ki je dobro podkovana na vseh mestih. Po samem žrebu nismo pričakovali tako močne in kvalitetne ekipe, kot se je izkazala v prvih tekmah lige prvakov, ki ima visoke cilje. Zadnji poraz v Veszpremu ni merilo, saj je madžarska ekipa v drugi kategoriji. Veliko več nam kažeta točka iz Nemčije in zmaga proti Zagrebu. Vložiti bomo morali ves trud, energijo in znanje, da bi lahko zmagali na njihovem terenu. Vendar igra se šestdeset minut, so favoriti glede na to, da je tekma pri njih, vendar mi jih bomo poizkušali premagati in osvojiti točki, ki bi nam omogočili lažje nadaljevanje tekmovanja,” je pred težkim gostovanjem dejal celjski strateg Vladan Matić, ki naj bi v prihodnje vodil tudi Srbijo.

Matič se zaveda od kje pretijo največje nevarnosti ukrajinske ekipe: “Burka je res izjemen strelec iz razdalje, vendar mene sta še bolj navdušila Onufryenko, ki je veliko bolj gibljiv, poleg njega pa je na srednjem izjemen Tsap. Na črti imajo velikega in težkega Shevelova, dobra krila, v vratih pa Stochla, ki je izjemen, če ima svoj dan in od njega je zelo veliko odvisno. Mi moramo uporabiti naš preverjen recept. Torej odlična obramba in hitri prehodi v napad ter doseganje lahkih zadetkov. Če bomo igrali na postavljeno obrambo bo zelo težko, saj so izjemno močni in visoki, kar pomeni, da jih je z zunanjih položajev težko premagati. Torej dobra obramba in lahki zadetki ob popolni koncentraciji so tisto, kar nam lahko prinese rezultat.

Mate Lekai bi lahko bil s svojo hitrostjo eden izmed pomembnejših dejavnikov v celjskih vrstah: “To je za nas ena najpomembnejših tekem v skupini. Če jo zmagamo, imamo velike možnosti za napredovanje. Če pa bomo izgubili, bomo sicer še vedno imeli vse možnosti, vendar nam bo veliko težje. Zaporožje je že osvojilo točko v Nemčiji kar jim daje prednost pred nami in ostalimi ekipami, ki se borimo za napredovanje. Igrati moramo našo igro, ki temelji na dobri obrambi, nato pa s hitrimi protinapadi dosegati lahke zadetke in to je edini recept, ki nam lahko prinese zmago.

Zanimivo srečanje si v živo od 18.00 naprej oglejte na SK 1.

Author: Ž. Š., Foto: FB/Celje Pivovarna Laško