Pirova zmaga Slovenije, ki je ostala brez SP!

Rokomet ostalo 13. Jun 201820:46 > 20:59
Getty Images

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na današnji povratni kvalifikacijski tekmi v Veszpremu premagala Madžarsko s 26:22, a se ni uvrstila na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Danskem in v Nemčiji, saj je na prvi tekmi v Kopru izgubila s 24:29.

Slovenija je prvo kvalifikacijsko tekmo proti Madžarski izgubila z 29:25. Danes so sicer varovanci Veselina Vujovića prikazali veliko boljšo igro kot v Kopru vendar zmaga s 26:22 ni bila dovolj za uvrstitev na Svetovno prvenstvo, ki bo leta 2019 na Danskem in v Nemčiji. Za napredovanje bi danes naši morali zabiti vsaj še dva zadetka.

Ker na žalost ne šteje samo ena tekma se bo morala Slovenija kljub današnji predstavi sprijazniti z neuvrstitvijo na veliko tekmovanje. Naši fantje so danes tako kot na prvi tekmi odigrali soliden prvi polčas, ki se je v Veszpremu končal z 12:12. V prvem polčasu smo spremljali izenačeno tekmo, kjer pa Slovenci niso niti enkrat prešli v vodstvo, so se pa že znašli v zaostanku treh zadetkov, ki so jih do odmora nadoknadili.

Tudi drugi polčas je prinesel izenačen začetek, potem pa so naši od rezultata 17:17 dalje prevzeli pobudo, diktirali tempo in se poizkušali čim hitreje odlepiti od svojih nasprotnikov, vendar jim to vse do samega finiša ni uspelo, vendar takrat je bilo za našo reprezentanco na žalost že prepozno.

V slovenski reprezentanci mso manjkali poškodovani Matej Gaber, Nik Henigman, Niko Medved in Gregor Potočnik, nova igralca na Vujovićevem seznamu sta bila Matic Verdinek in vratar Rok Zaponšek.