Znani igralci, ki se bodo pomerili s svetovnim prvaki

Rokomet ostalo 14. Dec 201818:32 > 18:37
RZS/Twitter

Selektor moške članske reprezentance Veselin Vujović je predstavil seznam vabljenih rokometašev na januarsko pripravljalno akcijo, v okviru katere se bo naša izbrana vrsta v Rouenu dvakrat pomerila s Francijo.

Twitter

Slovenija, ki ne bo zaigrala na prihajajočem svetovnem prvenstvu, bo v Franciji igrala na povabilo tamkajšnje rokometne zveze ter bo ta ciklus izkoristila za pripravo na naslednje kvalifikacijsko obdobje, ki sledi aprila. Z dvema zmagama proti Nizozemski bi se že uvrstila na EP 2020 v treh državah.

Selektor Veselin Vujović je na reprezentančni zbor povabil 18 igralcev, med katerimi je tudi novinec Aleksander Špende ter Januš Lapajne, ki je za slovensko člansko reprezentanco zaigral na zadnjih sredozemskih igrah. Ekipa se bo v Zrečah zbrala 2. januarja dopoldne in opravila nekaj medijskih ter sponzorskih aktivnosti, do odhoda v Francijo pa trenirala trikrat. S Francijo se bo v Rouenu, malem mestu v Zgornji Normandiji, pomerila 5. in 7. januarja.
“Žal januarja ne bomo zaigrali na svetovnem prvenstvu, se bomo pa vseeno zbrali, saj moramo nadaljevati s kontinuiteto dela, ki ga mora imeti vsaka resna reprezentanca. Odločil sem se, da tokrat povabim 18 igralcev, saj bomo igrali dve močni tekmi s Francozi in poskušali se bomo dogovoriti, da bomo lahko igrali z vsemi. Glede na to, da se nemško državno prvenstvo konča tik pred novim letom, sem se tokrat odločil, da ne vabim igralcev, ki igrajo v nemških klubih, saj želim, da se spočijejo in to je dober trenutek za to. Na seznamu so imena, ki jih vsi pričakujejo, prav tako pa Januš Lapajne in Aleksander Špende, ki sta nova in jima želim dati priložnost za dokazovanje,” je ob predstavitvi seznama povedal slovenski selektor Vujović.