Gorenje do druge pokalne lovorike v klubski zgodovini

Rokomet ostalo 12. Maj 201919:29 > 19:40
Twitter

Gorenje iz Velenja je po izredno trdi tekmi proti Krki zmagalo s 24:20 in drugič v klubski zgodovini osvojilo slovenski pokal. Tretje mesto je pripadlo Celju Pivovarni Laško, ki je premagala SVIŠ iz Ivančne Gorice s 35:30.

Gorenje iz Velenja se je danes po zmagi s 24:20 proti Krki veselil svoje druge pokalne lovorike v klubski zgodovini. Prvi naslov je velenjska ekipa osvojila leta 2003

Velenjčani so dobro odprli finalno tekmo v dvorani Marof ter imeli večji del prvega polčasa škarje in platno v svojih rokah. Z gibljivo obrambo so Velenjčani onemogočili najbolj udarne domače igralce, v napadu pa si navzlic manjšim napakam dokaj hitro priigrali tri gole prednosti. V 12. minuti so povedli z 8:5 in imeli do konca prvega polčasa nadzor nad gostitelji. Največ so vodili za štiri gole, ko je Vlado Matanović zadel za vodstvo z 9:5, na veliki odmor pa so odšli s prednostjo dveh golov (10:8)
Srčni in bojeviti Novomeščani so v drugem polčasu pritisnili z vsemi “topovi” in permanentno izvajali pritisk nad Velenjčani, ki so za zmago morali pokazati vse svoje znanje. V 33. minuti so po golu svojega “jokerja” Matanovića znova povišali na +4 (12:8), a gostitelji niso vrgli puške v koruzo, z zagrizeno predstavo so zelo hitro prepolovili zaostanek (11:13) in nekajkrat imeli priložnost, da razburljivo tekmo naredijo še bolj negotovo.
V prelomnih trenutkih dvoboja pa so bili Velenjčani zelo zbrani, ko se je lomil izid so Jovičevi varovanci uveljavili svoje znanje in izkušnje ter po pravočasnih golih Domna Tajnika in Mihe Kavčiča ter obrambah vratarja Emirja Taletovića nagnili tehtnico na svojo stran. Izjemno pomembno vlogo pri zmagoslavju Gorenja s 24:20 je imel Matic Verdinek, zagotovo najboljši igralec letošnjega zaključnega turnirja. Celjan v velenjskih vrstah je to dokazal že na polfinalni tekmi, ko je “svojim” nasul devet golov, “vajo pa je ponovil” na finalni tekmi in Novomeščanom zabil sedem zadetkov.
Poleg Verdineka se je izkazal Miha Kavčič s šestimi goli, v domači ekipi pa je bil najbolj učinkovit Grega Okleščen s štirimi zadetki.
Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran David Miklavčič, najboljši strelec je bil Verdinek (oba Gorenje), najboljši vratar pa Aleksandar Tomić (Krka).
Najbolj uspešna slovenska rokometna zasedba iz Celja – v svojih vitrinah ima 22 naslovov državnih in 21 pokalnih zmagovalcev – je na tekmi za tretje mesto po izjemno bledi predstavi v prvem polčasu v nadaljevanju le strla odpor simpatične ekipe iz Ivančne Gorice in osvojila končno tretje mesto (35:30).
GORENJE VELENJE 24:20 KRKA 
Verdinek 7, M. Kavčič 6; Okleščen 4, Papež, Rašo, Kukman 3.