V sredo ekskluzivno na SK 1 večni derbi med Celjem in Gorenjem

Rokomet ostalo 2. Dec 201312:46 > 12:47

Ljubljana – Najboljša slovenska rokometna liga se v sredo vrača na zaslone Sport Kluba. Ob 19.00 si ekskluzivno na SK 1 oglejte večni derbi slovenskega rokometa med Celjem Pivovarno Lšako in Gorenjem.

Potem ko so eni in drugi z zmago sklenili evropske nastope v letošnjem koledarskem letu, jih pred reprezentančnim premorom zaradi evropskega prvenstva na Danskem, kjer mimogrede na bo Slovenije, čaka še kar nekaj preizkušenj v domačem prvenstvu. Najpomembnejša prihaja že to sredo, ko Celje Pivovarno Laško in Gorenje Velenje čaka nov večni derbi. Prvega v letošnji sezoni so dobili Velenjčani s 30:28. “Kot na prejšnjih dveh srečanjih smo tudi tokrat imeli velike probleme z realizacijo. Žal sedajle nimam veliko besed, saj sem razočaran. Oni še pridejo k nam v Zlatorog kjer bomo zmagali mi in poskrbeli za izenačeno prvenstvo,” je septembra dejal Sebastian Skube.

Celjani bodo po skalpu Zagreba v sredo zagotovo še bolj samozavestni, ose so na drugi strani za vikend s 26:24 odpravile Ribnico in na vrhu lestvice državnega prvenstva ohranile točko prednosti pred pivovarji. “Hvala Bogu, da smo zmagali saj je to bila prava mala katastrofa. Nismo odigrali tako kot smo se dogovorili in gostje so to izkoristili. Mislim, da smo z glavami že na prihajajočem derbiju in sedaj imamo tri dni, da vse kar smo tokrat naredili narobe, popravimo in da se v Celju predstavimo v najboljši luči,Senjamin Burić kljub zmagi ni bil najbolj zadovoljen s predstavo Gorenja.

Celjani so edini poraz v prvenstvu doživeli ravno na prvem derbiju v Rdeči dvorani. Se bodo v sredo uspeli maščevati Velenjčanom? Spremljajte ekskluzivno na SK 1!

Author: Ž. Š., Foto: FB/Celje Pivovarna Laško, Gregor Katič