V sredo na SK 1: Celjani z navijači na vrh lestvice

Rokomet ostalo 3. Dec 201311:51 > 11:52

Celje – Tudi v Celju, tako kot v Velenju, že nestrpno pričakujejo sredin derbi, ki lahko prinese spremembo na vrhu lestvice. Obračun pivovarjev proti osam si v sredo od 19.00 naprej ekskluzivno oglejte na SK 1!

Derbi vseh derbijev oziroma vse, kar lahko v tem trenutku ponudi slovenski rokomet. S temi besedami na uradni spletni strani celjskega velikana napovedujejo največjo tekmo slovenskega klubskega rokometa. Aktualni prvaki iz Velenja imajo po zaslugi zmage na prvem derbiju v Rdeči dvorani na vrhu lestvice točko prednosti pred Celjani. Načrt pivovarjev je jasen: nadgraditi zadnje evropske predstave in se po dolgem času znova zavihteti na prvo mesto na lestvici.

Obramba bo tista, ki bo prinesla rezultat. Tako je bilo tudi na naši zadnji tekmi Lige prvakov. Verjamem, da lahko nadaljujemo v takšni smeri, kot smo igrali v soboto. Tako brez strahu pričakujemo ta veliki derbi slovenskega prvenstva in vsekakor razmišljamo zgolj o zmagi,” napoveduje izkušeni Luka Žvižej, ob sobotni zmagi v Ligi prvakov proti Zagrebu eden ključnih akterjev v zasedbi Celja. “Pričakujem, da bo v sredo Zlatorog poln, kajti to je tekma je največ, kar lahko v tem trenutku dobiš od slovenskega rokometa. Verjamem, da so naše zadnje predstave odlično vabilo za naše navijače, ki verjamem, da nas ne bodo pustili na cedilu. Velenju smo marsikaj ostali dolžni in to moramo v sredo pokazati na igrišču in tekmo dobiti.

Vladan Matić še danes postane nejevoljen, ko se spomni prvega derbija v Velenju. Celjani so imeli praktično vse v svojih rokah, bili zelo blizu zmage, a vse skupaj zapravili z nespametno igro v zadnjem delu igre. “Velenje je edino v domačem prvenstvu, ki nas je premagalo. Večino te tekme smo dobro igrali in imeli zmago v svojih rokah, a nato zaradi nepotrebnih napak izpustili zmago, poraz pa je nato močno vplival na nas. To mora biti zadostno opozorilo, da je potrebno odigrati vseh 60 minut na najvišjem nivoju, brez popuščanja in opuščanja. Zmage z zadnjih tekem so nam dvignile samozavest, a ne sme nas voditi evforija. Če uspemo ponoviti pristop in predstave z naših zadnjih tekem z Veszpremom in Zagrebom, potem imamo vse pravice, da verjamemo v našo zmago na tej tekmi ter da dokažemo, da smo mi vladarji v Zlatorogu!” so cilji Srba na klopi Celja kristalno jasni.

Celjani so prepričani, da se bo tekma dobila oziroma izgubila z granitno obrambo. Celjski hobotnici, Matevž Skok in Urban Lesjak, v soboto nista imeli veliko dela. “Zelo lepo je videti, da ob tako majhnem številu obramb vratarjev kot jih je bilo v soboto, ekipa suvereno zmaga. Verjamem, da bo takšna tudi v sredo in da bova z Lesijem dodala tiste pomembne ubranjene strele ter da bo to pripomoglo k dobremu in za nas pozitivnemu rezultatu,” se Skok nadeja še enega uspešnega večera in za konec dodaja: “Čas je, da vzamemo tisto kar je naše. Že lani smo bili večkrat zelo blizu, nato pa z malce nesreče in nespretnosti izpustili točke iz svojih rok. Mislim, da je sedaj prišel naš čas in iz tekme v tekmo dokazujemo, da naša forma raste. Računam, da bo tudi v Zlatorogu precej več navijačev, kot jih je bilo na prejšnjih prvenstvenih tekmah, kar nam bo vsekakor olajšalo delo. Gledalci nas namreč ponesejo in verjamem, da nas bodo ponesli tja kamor spadamo, to pa je vrh lestvice.”

Author: Ž. Š., Foto: FB/Celje Pivovarna Laško, Gregor Katič