Dolenec v Eskišehirju ‘rešetal’ turško mrežo

Drugi športi 27. Apr 202119:19 > 20:55 0 komentarjev
Slovenija rokomet
Sportida.com

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v Turčiji odigrala prvo od zadnjih treh kvalifikacijskih tekem v tem tednu za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 2022. V Eskišehirju so varovanci Ljubomirja Vranješa slavili z izidom 30:22.

Švedski strokovnjak na slovenski klopi Ljubomir Vranješ je zaradi poškodb ostal brez dveh pomembnih obrambnih členov, krožnih napadalcev Blaža Blagotinška in Mateja Gabra, ter organizatorja igre Staša Skubeta, tik pred nedeljskim zborom v Zrečah pa še brez vratarja Klemna Ferlina in desnega zunanjega igralca Nejca Cehteta.

Kljub temu se je “cvet” slovenskega rokometa izkazal in do polčasa ustvaril pet golov prednosti (16:11), blestel je vratar Urban Lesjak, ki se je izkazal z 11 obrambami. V drugem delu se prednost Slovenija nikdar ni stopila na manj kot 4 gole, nesporni igralec tekme je Jure Dolenec, ki se je zaustavil pri 12 doseženih zadetkih (iz 13 poskusov). Pri domači reprezentanci je največ golov (7) dosegel Görkhem Biçer.

V skupini 5 je Slovenija s sedmimi točkami na prvem mestu. Na dosedanjih tekmah je premagala Turčijo, Poljsko in Nizozemsko, s slednjo je tudi igrala neodločeno. Na zaključni turnir stare celine, ki bo med 14. in 30. januarjem drugo leto na Madžarskem in Slovaškem, bosta neposredno napredovali najboljši reprezentanci iz skupine 5.

IZJAVE

Ljubomir Vranješ, selektor slovenske reprezentance:
“Odigrali smo dobro tekmo. Igralci so na igrišču pokazali odgovornost, voljo in borbenost. Zaradi izredno malo časa, ki smo ga imeli na voljo za trening, smo na tekmi v Turčiji celoten čas igrali le štiri akcije. Zadovoljen sem s tem, kako smo zaključili obračun.”

Urban Lesjak, vratar slovenske reprezentance:
“Vedeli smo, da nas bo zmaga povsem približala evropskemu prvenstvu. Zaradi tega ničesar nismo prepuščali naključju. Dobro smo odigrali na obeh straneh igrišča. Videlo se je, da imajo tudi Turki določeno rokometno znanje. Nismo jih podcenjevali in obračun nadzorovali od začetka, do konca.”

Domen Novak, debitant v slovenski reprezentanci:
“Čestitke celotni ekipi za zelo dobro tekmo. Od prve minute smo na igrišču pokazali, kdo je glavni in obračun mirno pripeljali h koncu. Sedaj gremo novim zmagam naproti.”

KVALIFIKACIJE ZA EP 2022, SKUPINA 5:

  1. krog, torek, 27. aprila (Eskisehir, Turčija):

TURČIJA : SLOVENIJA 22:30 (11:16)

Turčija: Göktepe, Özmusul, Pektas 1, Arifoglu, Erceylan, Demirezen 2, Bicer 7, Catkin 2, Öztürk 3, Simsar 3, Mutlu, Kirkayak 1, Eröz, Kanberoglu, Sarak 3, Kütahya.

Slovenija: Lesjak, Kastelic, Janc 1, Ocvirk, Dolenec 12, Poteko, Kodrin 4, Zarabec 2, Horžen, Mazej, Makuc 4, Grošelj, Mačkovšek 2, Malus 1, Novak 4, Suholežnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!