V finalu EP Francija in Norveška

Francija Hrvaška
Francija Hrvaška

V finalu evropskega prvenstva v rokometu za ženske se bosta pomerili reprezentanci Francije in Norveške. Francozinje so v polfinalu premagale Hrvaško s 30:19, Norveška pa je bila boljša od Danske s ...

FRANCOZINJE DOMINANTNE

Hrvaška se je v igri držala le do izida 3:3, nato pa so Francozinje, ki imajo zelo širok izbor igralk, z delnim izidom 8:0 ušle in do konca prvega polčasa prednost povišale kar na deset golov prednosti (15:5). V drugem polčasu se Francija ni preveč naprezala in mirno zadrževala visoko prednost ter na koncu zmagala zanesljivo, s 30:19. Pri Franciji so štiri igralke dosegle po štiri gole. Hrvaška bo sploh prvič igrala za odličje, ko se bo za bron pomerila z gostiteljico Dansko.

NORVEŽANKE S FANTASTIČNIM DRUGIM POLČASOM

Gostiteljice Danke so proti Norveški vodile večino prvega polčasa, največ s štirimi zadetki prednosti, na odmor pa odšle z vodstvom 13:10. Na začetku drugega polčasa so hitro dosegle še en gol, nato pa so sledile minute Norvežank, ki so prišle do izenačenja na 14:14. V naslednjih 20 minutah smo spremljali hud boj, ekipi sta se izmenjavali v vodstvu za en gol, Norveška pa je do odločilne prednosti prišla s štirimi zaporednimi goli v zaključnih minutah (27:22) in nato tekmo mirno pripeljala do konca. Za Norveško je 6 golov dosegla Mork, za Dansko pa 7 Rej.

Francija bo branila naslov, ki ga je predlani osvojila na domačem terenu. Norveška je dobila dve prvenstvi pred tem, skupno pa ima rekordnih sedem zlatih kolajn. Norvežanke bodo v finalu igrale že enajstič na štirinajstem evropskem prvenstvu.

Komentari

Vaš komentar