Rokometaši začenjajo priprave na evropsko prvenstvo

Reprezentance 25. Dec 202117:33 > 17:34 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v nedeljo zbrala v Zrečah in opravila prvi del priprav za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo med 13. in 30. januarjem prihodnje leto na Madžarskem in Slovaškem. Na prvem delu priprav bodo zavoljo klubskih obveznosti manjkali trije reprezentančni kandidati iz Nemčije.

Švedski strokovnjak na slovenski klopi Ljubomir Vranješ od nedelje do četrtka ne bo mogel računati na vratarja Urbana Lesjaka (Hannover) in Urha Kastelica (Göppingen) ter srednjega zunanjega igralca Miho Zarabca (Kiel), ki se bodo reprezentančnim soigralcem pridružili 2. januarja.

Za začetek s Hrvaško

Slovenija bo v prvem delu priprav 29. decembra v Celju igrala prijateljsko tekmo s Hrvaško, zadnja preizkusa znanja pred odhodom na zaključni turnir pa jo čakata 5. in 7. januarja, ko se bo v Trbovljah in Kopru pomerila z Italijo.

Vranješ je pred slabima dvema tednoma prvoten seznam 35 igralcev skrčil na 21 kandidatov. Iz njega so izpadli vratarja Klemen Ferlin in Aljaž Panjtar, krilni igralci Tadej Mazej, Mario Šoštarić, Staš Jovičić in Domen Novak, zunanji igralci Dean Bombač, Jaka Malus, Nejc Cehte, Timotej Grmšek in Uroš Miličević ter krožni napadalci Kristjan Horžen, Igor Žabić in Jernej Drobež.

Na njegovem seznamu je nekaj reprezentančno “zelenih” igralcev, kot so vratar Jože Baznik (Cesson Rennes), krilni igralec Tilen Sokolič (Gorenje Velenje) ter zunanja igralca Vid Levc (Slovenj Gradec 2011) in Tadej Kljun (Benfica), njegov dokončen seznam pa bo znan tik pred odhodom na Madžarsko.

Pred dvema letoma četrti

Slovenija bo skupinski del igrala v Debrecenu. Najprej se bo 13. januarja pomerila proti Severni Makedoniji, dva dni kasneje proti Danski, zadnja tekma v prvem delu tekmovanja pa jo čaka 17. januarja proti Črni gori.

V drugi del bosta napredovali dve najboljši izbrani vrsti iz skupine A, ki se bosta nato križali z najboljšima dvema iz skupine B (Portugalska, Madžarska, Islandija in Nizozemska) ter skupine C (Hrvaška, Srbija, Francija in Ukrajina).

Slovenija je na zadnjem evropskem prvenstvu pred dvema letoma na Švedskem, Norveškem in v Avstriji pod prvim reprezentančnim vodstvom Vranješa zasedla sijajno četrto mesto, na letošnjem januarskem svetovnem prvenstvu v Egiptu pa je osvojila deveto mesto.

Na Vranješevem seznamu so:
vratarji: Jože Baznik (Cesson Rennes), Miljan Vujović (Celje Pivovarna Laško), Urban Lesjak (Hannover) in Urh Kastelic (Göppingen);

krilni igralci: Gašper Marguč (Veszprem), Blaž Janc (Barcelona), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško) in Tilen Sokolič (Gorenje Velenje);

zunanji igralci: Borut Mačkovšek, Nik Henigman (oba Pick Szeged), Staš Skube (Meškov Brest), Vid Levc (Slovenj Gradec 2011), Jure Dolenec (Limoges), Miha Zarabec (Kiel), Rok Ovniček (Nantes), Domen Makuc (Barcelona), Tadej Kljun (Benfica) in Matic Grošelj (Chartres);

krožni napadalci: Vid Poteko, Matic Suholežnik (oba Celje Pivovarna Laško) in Blaž Blagotinšek (Veszprem).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!