Seznam rokometašic za nastop na SP dobiva končno podobo

Reprezentance 25. Nov 202110:10 > 10:10 0 komentarjev

Selektor slovenske ženske članske reprezentance Dragan Adžić je pred četrtkovim odhodom v Poreč, kjer njegove izbranke čakata dve pripravljalni tekmi s Hrvaticami, seznam kandidatk za nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu v Španiji skrajšal na 19 imen. V Katalonijo jih bo prihodnji teden odpotovalo 17.

Črnogorski strokovnjak se je za sodelovanje zahvalil mladi vratarki Karin Kuralt, debitantki na članskih pripravah Urši Zelnik ter Valentini Tini Klemenčič, pri kateri lažje poškodba onemogoča normalno treniranje.

Po težavah z boleznimi so se v minulih dneh vzeli na pripravah naposled le zapolnile. V torek je na priprave prispela Tija Gomilar Zickero, dan za tem so ji sledile še klubske soigralke pri ljubljanskem Krimu Alja VaragićNataša LjepojaNina Žabjek in Manca Jurič. Vse rokometašice so polne delovne vneme takoj priključile ekipnim treningom.

Izbrana vrsta bo ta četrtek pred kosilom odpotovala v hrvaško Istro, kjer jo isti dan ob 18.30 čaka prva izmed dveh pripravljalnih tekem s Hrvaško. Druga bo na sporedu v soboto ob 19. uri. Za nastop poleg omenjene peterice kandidirajo še krilne rokometašice Maja SvetikPetra Kramar in Živa Čopi, zunanje igralke Ema HrvatinErin NovakTjaša StankoNina ZuličElizabeth OmoregieAna GrosDominika Mrmolja, krožna napadalka Aneja Beganović ter vratarke Branka ZecAmra Pandžić ter Maja Vojnovič.

Od uvodne tekme na svetovnem prvenstvu v Španiji izbrano vrsto sicer loči le še osem dni. Na njej se bo v petek, 3. decembra, ob 20.30 v Granollersu po robu postavila Črnogorkam. Dva dni za tem ob 18. uri sledi obračun z olimpijskimi prvakinjami Francozinjami, na zadnjem preizkusu skupine A pa slovenske rokometašice v torek, 7. decembra, prav tako ob 18.00 čaka še dvoboj z aktualnimi afriškimi prvakinjami Angolkami. V drugi del tekmovanja bodo napredovale najboljše tri ekipe.

Seznam reprezentantk:

Aneja Beganović, brez kluba
Živa Čopi, ŽRK Krka Novo mesto
Tija Gomilar Zickero, RK Krim Mercator
Ema Hrvatin, BSV Sachsen Zwickau (NEM)
Ana Gros, CSKA Moskva (RUS)
Manca Jurič, RK Krim Mercator
Petra Kramar, ŽRK Krka Novo mesto
Nataša Ljepoja, RK Krim Mercator
Dominika Mrmolja, Dunaujvarosi Kohasz KA (MAD)
Erin Novak, ŽRK Krka Novo mesto
Elizabeth Omoregie, CSM Bukarešta (ROm)
Amra Pandžić, CS Minaur Baia Mare (ROM)
Tjaša Stanko, RK Krim Mercator
Maja Svetik, RK Krim Mercator
Alja Varagić, RK Krim Mercator
Maja Vojnovič, Siofok (MAD)
Branka Zec, VfL Waiblingen (NEM)
Nina Zulič, Kastamonu Belediyesi GSK (TUR)
Nina Žabjek, RK Krim Mercator

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!