Pred dvema letoma simfonija, tokrat resen spopad velikanov

Rokomet 1. Okt 202121:51 > 22:03 1 komentar

Šestnajst let (2000 - 2016) sta Luka Žvižej in Uroš Zorman skupaj pisala zgodbe slovenske rokometne reprezentance. Ljubljančan je rekorder po številu nastopov (225), Celjan po številu golov (702). Poti rokometnih legend se bosta znova prekrižali v soboto, ko se bosta njuni ekipi pomerili v elitni slovenski rokometni ligi.

Uroš Zorman je vstopil v svojo drugo sezono pri Trimu iz Trebnjega. Lani je s Trebanjci osvojil drugo mesto v državnem prvenstvu in presegel dosežek Luke Žvižeja, ki je kot trenerski “zelenec” prevzel vajeti pri Celjanih in z njimi neslavno končal šele na 3. mestu rokometne lige NLB.

Zorman ima nekaj več trenerskih izkušenj, dve leti je bil pri Kielcah pomočnik Talantu Dušebajevu, potem je v slovenski reprezentanci asistiral Veselinu Vujoviću in Ljubomirju Vranješu. V letošnji sezoni gre Trebanjcem za zdaj vse po načrtih, za svojim pasom že imajo skalpe Gorenja (25:24), Dobove (35:29) in Ivančne Gorice (30:27).

Žvižej je na trenerski poti najprej deloval v strokovnem štabu članske ekipe Celjanov, ko jo je vodil Tomaž Ocvirk, nato pa se prek mladinskega pogona lansko sezono prelevil v začasnega glavnega trenerja in “gasilca požara”. Svoje poglavje na klopi Maribora je Žvižej začel ravno na gostovanju v Celju. Po porazu v Zlatorogu (25:32) je Maribor premagal Ljubljano (34:25), nato pa je sledil precej boleč poraz v Slovenj Gradcu (22:29).

Čeprav sta v zasebnem življenju prijatelja, bosta torej nekdanja soigralca v 4. krogu rokometne lige NLB nasprotnika na tekmi, ki bo zelo pomembna za nadaljevanje sezone ter ambicije enih in drugih. Vse skupaj zagotovo ne bo tako sproščeno in prijateljsko, kot je bila Rokometna simfonija, na kateri sta se pred slabima dvema letoma od aktivnega igranja poslovila oba velikana slovenskega rokometa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje