Težave pri Slovencih: Zorman zaradi hude poškodbe vpoklical novo ime

Reprezentance 19. Dec 202315:16 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Selektor moške članske rokometne reprezentance Uroš Zorman je na priprave pred januarskim evropskim prvenstvom vpoklical novo ime. Stefana Žabića bo zamenjal Jernej Drobež.

Minuli vikend je velika nesreča doletela krožnega napadalca Celja Pivovarne Laško, Stefana Žabića. Ta si je na klubski tekmi Lige NLB na Škofljici strgal ahilovo tetivo desne noge, zaradi česar ne bo mogel pomagati reprezentanci.

Četverico krožnih napadalcev je Zorman sedaj zapolnil s članom Gorenja Velenje, Jernejem Drobežem, ki je za reprezentanco do danes zbral pet nastopov, del te pa je bil tudi v zadnjem kvalifikacijskem ciklusu za nastop med evropsko smetano.

Poleg njega se bodo 26. decembra na treningu v Celju zbrali še krilni igralci Staš Slatinek Jovičić, Tilen Kodrin, Tadej Mazej, Blaž Janc, Gašper Marguč in Domen Novak, zunanji igralci Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Aleks Vlah, Dean Bombač, Rok Ovniček, Miha Zarabec, Nejc Cehte, Jure Dolenec in Tadej Kljun, krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Kristjan Horžen in Matic Suholežnik ter vratarji Klemen Ferlin, Urban Lesjak in Miljan Vujović.

rokomet Uroš Zorman Trimo Trebnje
Foto: Jan Gregorc

Prvi del priprav v Celju, nato selitev v Ljubljano

Slovenska elitna izbrana vrsta bo prvi del priprav opravila v Celju, drugega v Ljubljani, do odhoda v nemško prestolnico pa jo čakajo tri pripravljalne tekme. Najprej se bo v petek 29. decembra ob 15.15 v Slovenj Gradcu pomerila z Avstrijo, 5. in 6. januarja pa sta pred njo v Poreču še tekmi s Črno goro in Hrvaško.

Slovenijo uvodni del prvenstva stare celine čaka v nemški prestolnici, kjer se bo v okviru skupine D v četrtek, 11. januarja najprej pomerila s Ferskimi otoki, z vmesnima dnevoma premora pa sledita še dvoboja s Poljsko in Norveško.

Na Zormanovem seznamu so naslednji igralci:

Vratarji: Klemen Ferlin (Erlangen), Urban Lesjak (Eurofarm Pelister) in Miljan Vujović (Stuttgart);

Krilni igralci: Blaž Janc (Barcelona), Gašper Marguč (Veszprem), Domen Novak (Wetzlar), Staš Slatinek Jovičić (Trimo Trebnje), Tilen Kodrin (Gummersbach) in Tadej Mazej (Celje Pivovarna Laško);

Srednji igralci: Dean Bombač, Borut Mačkovšek (oba Pick Szeged), Nejc Cehte (Eurofarm Pelister), Jure Dolenec (Limoges), Nik Henigman (Saint Raphael), Tadej Kljun (Balatonfüredi), Rok Ovniček (Nantes), Aleks Vlah (Alborg) in Miha Zarabec (Wisla Plock);

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Flensburg Handewitt), Kristjan Horžen (Gummersbach), Matic Suholežnik (Zagreb) in Jernej Drobež (Gorenje Velenje)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!