Vranješ izgubil še dva, a v poštev pride le zmaga

Rokomet 27. Apr 20217:59 > 8:02
REUTERS/Annegret Hilse
Ljubomir Vranješ zapušča klop Slovenije. Foto: REUTERS/Annegret Hilse

Slovenske rokometaše danes ob 18. uri v turškem Eksisehirju čaka četrta kvalifikacijska tekma za uvrstitev na januarsko evropsko prvenstvo. Slovenski selektor Ljubomir Vranješ proti Turkom ne bo mogel računati na vse najboljše.

Reprezentanca je v preteklem tednu zaradi poškodb ostala brez številnih pomembnih rokometašev. Sodelovanje so morali še pred zborom odpovedati Matej Gaber, Blaž Blagotinšek, Staš Skube, Klemen Ferlin in Nejc Cehte. Tudi po nedeljskem zboru je selektor Vranješ izgubil še dva. V Turčijo je reprezentanca odpotovala tudi brez poškodovanih Gregorja Potočnika in Gašperja Marguča. Potočnik je zaradi poškodbe kolena že odpisan, medtem ko v slovenskem taboru upajo, da bo Marguč Sloveniji še lahko pomagal na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah.

Turki še brez točk, a …

Turčija na prvih treh tekmah kvalifikacij še ni osvojila točke, a na vseh preizkusih drago prodala svojo kožo.

Na gostovanju na Nizozemskem je domača zasedba šele v končnici izvlekla zmago s 27:26, na obeh tekmah s Poljsko pa je slednji dihala za ovratnik dober polčas.

“Turki so na vseh treh dosedanjih tekmah igrali dober rokomet in se borili do zadnje sekunde. Njihova prva postava je zelo dobra. Nekateri posamezniki jim sicer trenutno manjkajo, a to ne pomeni, da smo mi na njih gledali in se nanje pripravljali kako drugače. Morali bomo biti izjemno osredotočeni, ob tem pa pokazati povsem drugačno voljo in energijo, kot smo ju imeli na zadnji reprezentančni akciji,” opozarja slovenski selektor Ljubomir Vranješ.

Lestvica:

1. Slovenija 3 tekme – 5 točk
2. Nizozemska 4 – 5
———————
3. Poljska 4 – 4
4. Turčija 3 – 0

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje