Gaethje obljublja: Razbil bom Habiba!

SK Fight 17. Okt 20209:32 > 9:35
Gregory Shamus/Getty Images

Ameriški MMA borec Justin Gaethje je prepričan v zmago nad Habibom Nurmagomedovom v boju za naslov prvaka lahke kategorije UFC.

Gaethje je izzivalec ruskega prvaka Habiba Nurmagomedova, borba bo na sporedu 24. oktobra v sklopu dogodka UFC 254 v Abu Dabiju.

Stopil bom v oktagon in mu poskušal razbiti obraz, to vam obljubim! Trenutno je tega človeka zelo težko premagati, še posebej po smrti njegovega očeta, to je za ljudi, kot smo mi, dodatna motivacija. Sto odstotno motiviran bo, ampak verjamem, da ga lahko premagam. Če bo prejel osem čistih udarcev zares verjamem, da bo razumel, da noče utrpeti takšne škode”, je povedal Justin Gaethje in dodal:

 “Vložek je ogromen. To mi lahko spremeni življenje. Pripravljen sem in lahko stavite, da ne bom videti kot pi**a. Ko osvojim ta šampionski pas bom imel na svojem hrbtu tarčo in nikogar mi ne bo potrebno izzivati. Iskreno povedano, ni pomembno, s kom se bom boril po Habibu. To bo potrdilo mojo zapuščino in to je edina stvar, zaradi katere sem tukaj.”

Kako težka bo Gaethjejeva naloga govori podatek, da je Habib neporažen na 28 profesionalnih borbah.

Prvak lahke kategorije je postal aprila 2018, od takrat pa je naslov ubranil dvakrat, proti Connorju McGregorju in Dustinu Poirierju.

Gaethje ima razmerje zmag in porazov 22-2, naslov začasnega prvaka pa je osvojil spomladi, ko je prepričljivo premagal Tonyja Fergusona.