Habib razbil Gaethjeja in končal kariero!

SK Fight 24. Okt 202022:36 > 22:40
Getty Images

Na dogodku UFC 254 v Abu Dabiju je prvak lahke kategorije Habib Nurmagomedov po predaji v drugi rundi premagal Justina Gaethjeja in nato oznanil, da končuje kariero profesionalnega MMA borca.

Francois Nel/Getty Images

Mami sem obljubil, da bo to moja zadnja borba. Obljubo moram držati“, je takoj po zmagi povedal Habib Nurmagomedov.

Borbo je Justin Gaethje začel dobro,pritiska tekmeca se je skušal otresti s silovitimi low-kicki, ampak Habib je pokazal, da je odlično pripravljen in ves čas poskušal napadati. Gaethje je v nekem trenutku z dobro kombinacijo zapretil, ampak ga je Habib pred koncem runde spravil na tla in poskusil z vzvodom, ampak runda se je končala. 

V drugi rundi je Habib nadaljeval s pritiskom in tekmeca hitro spravil na tla. Kmalu je prišel do mount položaja in iz njega prešel v triangle položaj, ki ga je ekspresno izkoristil in Gaethje se je moral predati.

Nurmagomedov je bil po borbi zelo čustven, saj je bila to prva borba po smrti njegovega očeta Abdulmanapa, ki je bil tudi njegov trener.

Habib gre v pokoj kot neporažen (29-0), to pa je bila njegova tretja uspešna obramba naslova prvaka. Pred Gaethjejem je premagal Conorja McGregorja in Dustina Poirierja. 32-letni Rus je tako postal eden najredkejših primerov v zgodovini borilnih športov – poslovil se je kot neporažen prvak.

Getty Images