Žirija pravi ekshibicija, Tyson & Roy želita pravi boj!

SK Fight 30. Okt 202014:46 > 14:51
Lintao Zhang/Getty Images

V času pandemije novega koronavirusa je najbolj nestrpno pričakovana borba v drugi polovici leta veteranska ekshibicija, v kateri bo sodeloval dvojec kultnih osebnosti tega športa – Mike Tyson in Roy Jones Jr.

Glede na to, da imata oba boksarja več kot 50 let, Atletska komisija Kalifornije, pod katere okriljem bo srečanje potekalo, jasno in glasno sporoča, da gre za revijalni obračun pod posebnimi pogoji.

Te borbe se niti slučajno ne sme uvrstiti v isti rang, kot običajne boksarske tekme, saj smo obema nastopajočima že sporočili, da naj ne presežeta meja nekoliko bolj intenzivnega ‘sparinga’. Sodnik Ray Corona bo poskrbel, da boksarja ne bosta aktivno iskala knockouta,” je dejal vodja omenjene komisije Andy Foster.

Povezano

Tyson in Jones sta ob teh izjavah ogorčena: “Ne vem, zakaj govorite, da to ni prava borba. Vse, kar je potrebno vedeti, je dejstvo, da boksata Tyson in Jones. Če vam to ni dovolj za spektakel, potem res ne vem več, kaj naj vam rečem,” je dejal Tyson.

Saj veste, kaj se je zgodilo zadnjemu tekmovalcu, ki je boksal v “ekshibiciji” z Mikeom Tysonom? Na tla je padel v prvi rundi. On je res zadnji človek, s katerim želite imeti ‘sparing’. Rokavice so malo večje, a ni zaščitne opreme za glavo – zdaj vam je vse jasno,“ je dejal Roy Jones Jr.

Spektakel, ki bo imel tudi nekaj uvodnih (pred)borb, si lahko 28. novembra v živo ogledate le na Sportklubu.