Fury: Wilder je "malce skrenil s poti"

SK Fight 8. Nov 202022:16 > 22:20
REUTERS/Steve Marcus

Aktualni svetovni prvak v težki kategoriji po verziji WBC Tyson Fury meni, da je Deontay Wilder izgubil razum, potem ko je Američan javno izrekel več težkih obtožb na račun razpleta njunega drugega dvoboja, ki ga je Fury dobil z nokavtom.

Po bolečem porazu, prvem v karieri, je Deontay Wilder nekaj časa molčal “kot grob”, v zadnjem času pa v različnih intervjujih večkrat poudaril, da je Tyson Fury do zmage prišel s pomočjo prevare.

Človek je malce skrenil s poti. Najprej je bila težava poškodba bicepsa, nato nejgov trener, ki je bil v moji ekipi pa uteži v mojih rokavicah. Zadnje je bilo, da mu je nekdo nekaj zlil v vodo. Najbrž bo nekaj od tega, ni tako?” je dejal Fury.

Wilder in Fury naj bi se poleti pomerila še tretjič, vendar do borbe zaradi poškodbe Wilderja oziroma kasneje koronavirusa (še) ni prišlo. “Potem bi se morala srečati oktobra. Toda oni niso mogli najti mesta, kjer bi do borbe prišlo. Na mizi so bili trije datumi v decembru – 5., 12. in 19., toda očitno znova obstaja težava. Ne želim jih čakati večno,” je Fury še enkrat več namignil, da je vse manj možnosti, da se bo še tretjič srečal z Wilderjem.