Kozinova navdušila tudi Zavca

SK Fight 16. Okt 201712:14 > 12:22
CFC - Cage Fight Championship Slovenija

Najboljša slovenska profesionalna boksarka Ema "The Princess" Kozin je na borilnem spektaklu CFC 4 v Hali Tivoli v Ljubljani pred očmi najboljšega slovenskega boksarja vseh časov Dejana Zavca osvojila dva mednarodna naslova.

Miran Fabjan je v težko pričakovanem K-1 obračunu še tretjič premagal Aleksandra Stankova, borbo večera je v kletki (MMA) dobil Stefan Zvijer. Glavna borba večera je prinašala Interkontinentalni WBC in svetovni WBF naslov v srednje težki kategoriji. Kenijka Florence Muthoni je prišla v Ljubljano odločena, da domov odnese oba pasa, toda naletela je na razpoloženo najboljšo mlado boksarko na svetu. Ema “The Princess” Kozin je znova dokazala, da zna kljub svoji mladosti boksati kot prekaljene boksarke in je Muthonijevo povsem zasluženo premagala po točkah. 96-94, 97-93 in 99-91 z enotno sodniško odločitvijo v korist Slovenke, ki je tako spisala novo poglavje za zgodovino slovenskega proboksa.

“Ne morem verjeti, da mi je vse to uspelo že v dobrem letu v proboksu. Zdaj vidim, da se vseh teh sedem let špartanskih treningov in odrekanja poplača, to pa mi daje še večjo motivacijo za naprej. Ponosna sem, da je cel Tivoli navijal zame in ta izkušnja je res izjemna,” je po največji zmagi v svoji karieri dejala WBU ter po novem še WBC in WBF prvakinja, njen trener Rudolf Pavlin je dodal: “Izredno smo veseli, da je Emi uspelo odboksati na dogovorjen način. S to borbo je pokazala, da je sposobna taktično boksati dovršeno in popolno vseh 10 rund. Proti zelo kakovostni in izkušenejši nasprotnici je Ema držala ritem, ki ji je ustrezal. Vsekakor je bila to tehnično in taktično vrhunska borba, za kar gredo zasluge tudi vsem v trenerskem štabu, managerju, sparing partnerjem in nenazadnje sponzorjem, ki omogočajo pisanje te svetovne zgodbe. Ob tej priložnosti bi pohvalail tudi vse ostale borce in borki, ki so nastopali na CFC 4 in se zahvalil pokroviteljem vrhunskega dogodka v Hali Tivoli. Pred nami so novi načrti, zato je vse to zgolj priprava na tisto, kar bo sledilo v prihodnosti.”

Izjemno borbo sta v K-1 prikazala Aleksander Stankov in Miran “Rocky” Fabjan. Občinstvo je z navdušenjem spremljalo njun spektakel, ki je ponudil vse kar je v K-1 možno. Naslova CFC organizacije se je po treh rundah in sodniški odločitvi s točko prednosti veselil primorec Fabjan. V glavni MMA borbi večera v kletki je zmagal borec iz Srbije Stefan Zvijer proti rojaku Aleksandru Stojičiću.

Občinstvo si je bilo enotno, da sta najspektakularnejšo borbo v MMA v kletki pokazala Marko Drmonjič in Miloš Markovič. Slovenec je borbo dobil po sodniškem seštevku točk, Srb Markovič pa je pokazal, da je sposoben prenesti prenekatere močne udarce in prijeme Drmonjiča.

Temperatura se je v Tivoliju začela dvigovati že s predborbami v kletki. Borci v MMA so že v prvih minutah pokazali, da gre za perspektivne športnike, ki so posvečeni treningom in imajo pred seboj lepo športno kariero. Zelo dobre so bile tudi glavne borbe, ki smo jih v Tivoliju našteli kar 12. Izmenjaje iz kletke v ring in nazaj vse do glavnih borb večera. CFC 4 sta obiskala tudi najboljši slovenski boksar Dejan Zavec in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, ki sta v družbi zlatega sponzorja, podjetja Tim Valores, enemu izmed najboljših proboks managerjev Mirku Skoku podelila priznanje v znak zahvale za sodelovanje.