Trstenjakovi v Tel-Avivu srebro

SK Fight 27. Apr 201819:59 > 20:05
Facebook

Tina Trstenjak je na evropskem prvenstvu v Tel Avivu v kategoriji do 63 kg osvojila srebrno kolajno. Branilka naslova je v finalu izgubila proti svetovni prvakinji Francozinji Clarisse Agbegnenou.

Trstenjakova in Agbegnenoujeva sta se do tega finala pomerili osemkrat in izid je bil neodločen 4:4. Celjanka se je pogumno spustila v boj, takoj napadla in prišla po vsega devetih sekundah do prednosti vazarija. Francozinja je na polovici borbe izenačila in dvoboj se je prevesil v podaljšek. Tam je do zlate točke prišla svetovna prvakinja Agbegnenoujeva, Trstenjakovo je s spotikanjem podrla na tla.

“Moja taktika je bila, da napadem takoj, če bi tako delala še naprej, bi se borba prej končala, a se tega nisem držala. Na koncu je šlo v zlato točko in nasprotnica je to znala izkoristiti. Vem, česa ne bi smela narediti. Ne bi se smela prijemati v gard, saj se je to izkazalo za napako, ki jo je Francozinja izkoristila. Kolajna je tukaj, z borbami sicer nisem zadovoljna, ampak medalja je medalja,” je dejala Trstenjakova, ki je prišla že do svoje šeste kolajne na prvenstvih stare celine in hkrati tretje srebrne.

V soboto sledi v Tel Avivu še zadnji dan borb, slovenske barve bodo branili trije posamezniki. Klara Apotekar se bo borila v kategoriji do 78 kg, njena polsestra Ana Velenšek nad 78 kg, Vito Dragič pa med judoisti nad 100 kg. V četrtek je Sloveniji zlato odličje v kategoriji do 66 kilogramov že priboril Adrian Gomboc.