McGregor na sodišču obrnil ploščo: Žal mi je!

SK Fight 14. Jun 201817:53 > 18:12
Pool, Getty Images

Irski MMA zvezdnik Conor McGregor se je dva meseca in pol po sramotnem obnašanju v New Yorku pred UFC 223, pojavil na sodišču, kjer se je udeležil prvega zaslišanja, zaradi svojega početja.

Conor McGregor se je v četrtek udeležil prve razprave, na katerem so prebrali obtožnico, sam pa se je izrekel o celotnem dogajanju. Kaj se je dogajalo v sodni dvorani, ni znano, a sodeč po izjavi McGregorja po prihodu iz dvorane je povsem obrnil ploščo.

Žal mi je zaradi svojih postopkov, ki so pripeljali do tega, da sem danes tukaj. Razumem resnost tega, kar sem storil in se nadejam, da se bo vse skupaj hitro razrešilo,” je na kratko dejal McGregor in odšel proti vozilu, naslednja vprašanja, kdaj ga čaka naslednja borba in če se boji Khabiba Nurmagomedova, pa preslišal.

Podrobnejši opazovalci dogajanja pričakujejo, da se bo McGregor z vzornim vedenjem in predvsem priznavanjem krivde ter opravičevanjem poskušal izogniti zaporni kazni, čeprav nikakor ne izključujejo možnosti, da ga po sojenju čakajo nove obtožnice. V prvi vrsti s strani Michaela Chiese in Raya Borga, ki sta bila zaradi poškodb, ki sta jih dobila med divjanjem McGregorja in njegove ekipe, celo prisiljena odpovedati borbo.

Sodeč po videnem je McGregor tokrat očitno končno spoznal, da ga vzvišeno obnašanje ne bo daleč pripeljalo. Trditve, da “se ne želi opravičiti absolutno nikomur,” pa zamenjal za veliko bolj prijazne besede.