Povratek Petre Nareks po desetih letih

SK Fight 12. Sep 201818:25 > 18:26
Getty Images

V Bakuju se prihodnji teden začenja letošnje svetovno prvenstvo v judo. S 13 tekmovalci je slovenska reprezentanca rekordna po številu, cilji pa so vnovič visoki.

Slovenske barve bodo v Bakuju med 20. in 26. septembrom branili: Maruša Štangar (do 48 kg), Petra Nareks (do 52 kg), Kaja Kajzer (do 57 kg), Tina Trstenjak, Andreja Leški (do 63 kg), Klara Apotekar (do 78 kg) in Ana Velenšek (nad 78 kg) v ženski ter David Štarkel, Matjaž Trbovc (oba do 60 kg), Adrian Gomboc (do 66 kg), Martin Hojak (do 73 kg), David Kukovica (do 90 kg) in Vito Dragić (nad 100 kg) v moški konkurenci.

Na spisku potnikov za SP je največje presenečenje 36-letna Petra Nareks. Gre za tekmovalko, ki je leta 2002 na domačem evropskem prvenstvu v Mariboru samostojni Sloveniji priborila prvo kolajno na velikih tekmovanjih, pred desetimi leti v Lizboni pa je zadnjič stopila na zmagovalni oder najboljših evropskih bork. “Prvenstvo ni bilo v načrtu, potem ko je zaradi poškodbe nastop odpovedala Anja Štangar, pa sva se s trenerjem dogovorila, da nastopim in da zasedemo tudi to kategorijo. Bolj kot na izid se bom skoncentrirala na dober boj in upam, da bom prav to pokazala v Bakuju,” pravi Nareksova, ki po številnih poškodbah dolgoročnih načrtov ne dela.