Legends Collide – začetek nečesa velikega!

SK Fight 23. Nov 201812:14 > 12:18
Sportklub Slovenija

V Sloveniji lahko na prste ene roke (zelo) slabega mizarja preštejemo borilne spektakele, ki so zapolnili tribune. Zato lahko le upamo, da bomo v prihodnosti videli nadaljevanje zgodbe imenovane Legends Collide, ki je minuli konec tedna navdušila koprsko Bonifiko.

V preteklosti je Slovence navduševal Dejan Zavec, ki je napolnil tudi Stožice, kar nekaj svetlih trenutkov je imela tudi MMA organizacija WFC, več kot odlično pa je svojo pot na zemljevid največjih športnih dogodkov na sončni strani Alp začel tudi Legends Collide z Miranom Fabjanom in Dariem Grilancem.

Koprska Bonifika ni bila polna do zadnjega kotička, kar so si želeli organizatorji, a prav veliko prostih sedežov vseeno ni bilo lahko najti. Priznanje za organizatorja in predvsem nastopajoče v ringu, ki so s svojimi predstavami poskrbeli za pospešeno bitje srca vseh prisotnih. Fabjan alias Slovenski Rocky je že napovedal, da Legends Collide že v bližnji prihodnosti prihaja tudi v slovensko prestolnico, vseeno pa se na tem mestu posvetimo dogajanju na Obali.

Za edini slovenski poraz je poskrbel Strahinja Mitrović, ki je po dodatni četrti rundi premagal Roka Štrucla. Belokranjec si je po nekaj letih odsotnosti brez dvoma želel drugačnega povratka v ring, po drugi strani pa je po takšni “vojni” v ringu tudi poraženec zmagovalec. Adam Kapič, veteran Rudolf Pavlin in Tajda Ratajc so v borbi po pravilih MMA slavili že v prvi rundi, tudi boksarski profesionalec Andrej Bakovič ni imel veliko dela s Stefanom Markovićem in dokazal, da v Sloveniji po zgoraj omenjenemu Mr. Sympatikusu vnovič dobivamo boksarja za “velike stvari”. Visoko v zrak je roke v znak zmagoslavja dvignil tudi Aleksander Stankov, za piko na i pa sta poskrbela Uroš Jurišič in Jasmin Bečirović.

Prvi je z zmago proti Shoti Gvasaliji z brutalnim nokavtom vnovič glasno potrkal na vrata ameriškega UFC-ja, drugi pa je s predčasnim zaključkom proti Tihomirju Brunerju na najlepši možni način zaključil dolgoletno kariero.

Kaj sledi? Kot že rečeno, so organizatorji le nekaj trenutkov po koncu dogajanja v Bonifiki začeli razmišljati o naslednjem spektaklu. Poznavajoč Mirana Fabjana bodo slovenski ljubitelji borilnih veščin že hitro lahko znova uživali v naslednjem spektaklu, ki se brez težav lahko meri z največjimi tovrstnimi dogodki v Evropi in svetu …