Ema Kozin udeleženka največje WBF svetovne konference

SK Fight 10. Avg 201910:01 > 10:15
Klemen Razinger, Copyright CFC Sports d.o.o.

Naša šampionka Ema Kozin se bo kot posebna gostja 10.11.2019 udeležila največje WBF svetovne konference. WBF organizacija je kot ena največjih svetovnih pro-box organizacij ena najbolj priznanih, katere svetovni prvak je bil tudi naš legendarni Dejan Zavec.

 Organizacija WBF je ob tem zapisala:
Komaj 20-letna Ema “The Princess” Kozin je še nepremagana svetovna WBF prvakinja v srednji in super-srednji kategoriji. Ema je leta 2017 postala najmlajša WBF svetovna prvakinja, v marcu 2019 pa je postala najmlajša WBF svetovna prvakinja v dveh kategorijah in je najmlajša svetovna prvakinja v zgodovini pro-boxa, ki nosi šampionska naslova v dveh kategorijah. V profesionalnem boksu je v samo treh letih dosegla rezultat 17-0-1. S tem je postavila neverjetne temelje za izgradnjo zgodovinske zapuščine v boksu.”

Ob tem je izvršni direktor organizacije WBF Christian Rösen dodal:
Ema Kozin je neverjetna mlada borka. To kar je dosegla v tako kratkem času, navkljub njeni mladosti je naravnost neverjetno. Že sedaj se je usidrala v svetu športa kot ena največjih zvezd svetovneg boksa. Njene udeležbe na konferenci se močno veselimo in z veseljem bomo gostili njeno ekipo na čelu z managerjem Mirco Scocom in njenim vrhunskim trenerjem Rudoflom Pavlinom.”

Ben Hoskins/Getty Images

 Ob tem je Rudolf Pavlin podal sledečo izjavo: “WBF organizacija nam je že dlje časa v neverjetno podporo in se jim ob tem iskreno zahvaljujem njihovem angažmaju. To je nagrada za minulo delo in velika motivacija za trdo in neizprosno garanje naprej.
Vsem, še posebaj trenerskemu kadru Redžo Ljutič, Tadej Črnoša, Anja Robavs, Urška Bitenc in operativnem kadru Mitju Brgant in Janezu Flere, kot tudi vsem sponzorjem in poslovnim partnerjem Valores Pro-Box Teama. To je še en dokaz več, da lahko majhna država kot je Slovenija je del svetovnega športnega zemeljvida in soustvarja zgodovino svetovnega šprta, kar je Ema že večkrat dokazala na svetovnem nivoju. Seveda nas to ne bo ustavilo na lovorikah, saj se zavedamo, da je glavna zgodba Emine Kariere v prihodnosti naslednji velik korak je borba oktobra v Stožicah.”

Klemen Razinger, Copyright CFC Sports d.o.o.

 Ema bo odpotovala na WBF konferenco dober mesec po zgodovinskem dvoboju, ki bo v Areni Stožice 6.10.2019, kjer se bo po WBF naslovu svetovne prvakinje borila še za WBC diamantni naslov svetovne prvakinje. S to zmago lahko postane najmlajša WBC diamond prvakinja v zgodovini boksa in šele sedma ženska v zgodovini s tem naslovom.