Joshua: Wilderja bi nokavtiral do sedme runde

SK Fight 4. Jan 202018:55 > 18:58
Getty Images

Anthony Joshua se je po šokantnem porazu proti Andyju Ruizu Jr. z zmago na povratnem obračunu hitro vrnil na vrh težke kategorije. Od popolne dominacije ga vsaj na papirju loči samo Deontay Wilder.

V svetu boksa največ pomenijo šampionski pasovi po verzijah WBA, IBF, WBO in WBC. Anthony Joshua je svetovni prvak v težki kategoriji po verzijah WBA, IBF in WBO, medtem ko je po verziji WBC najboljši Deontay Wilder.

Do težko pričakovanega obračuna med Britancem in Američanom v bližnji prihodnosti zagotovo ne bo prišlo, saj bo AJ bržkone branil naslov proti enemu od “obveznih” izzivalcev, The Bronz Bomberja pa čaka najmanj ena povratna borba proti Tysonu Furyju. A Joshua je za Sky Sports izjavil, da že komaj čaka priložnost, da bo lahko združil vse štiri najuglednejše naslove v svetu boksa.

Wilder je v zadnji borbi slavil z nokavtom v sedmi rundi proti Luisu Ortizu, ki je bil do tistega trenutka boljši in je bil po sodniških ocenah v prednosti. “Meni tega ne bo naredil v sedmi rundi, ker ga bom do takrat že nokavitral. Težkaš proti težkašu. Prvak proti prvaku. To je resna borba in ne bi imel namena z njim boksati vseh 12 rund. Seveda, eden od razlogov je moč njegovega udarca. moj cil bi bl priti v ring in ga zaključiti. Ne bi mu smel dopustiti, da se začne počutiti ugodno,” je Joshua opisal scenarij za zmago proti Wilderju.