Tyson: Včasih sem se bal samega sebe

SK Fight 5. Mar 20205:11 > 5:16
Ethan Miller/Getty Images

Najmlajši svetovni prvak v težki kategoriji Mike Tyson je odkril, da mu zelo težko najde smsiel v življenju, potem ko je sklenil profesionalno kariero.

Mike Tyson je kariero končal pred 15 leti, danes pa ne skriva, da pogreša preteklost. “Poznam umetnost borbe, umetnost vojne. To je tisto, kar sem vedno počel. Zaradi tega so se me v ringu bali. Bil sem uničevalec. Rojen sem za to,” je svojo dušo odprl 53-letni Američan in nadaljeval: “Sedaj tega ni več. Čutim praznino. Postal sem nič in nihče. Nisem oseba, katera sem bil nekoč in zaradi tega pogosto jočem. Pogrešam tisto, kar sem bil nekoč.”

Tyson v isti sapi priznava, da se je v tem obdobju tudi bal samega sebe. V prvi vrsti zaradi izgube samonadzora, kot v sloviti borbi proti Evanderju Holyffieldu, ko mu je odgriznil delček ušesa. “Ne želim, da se ta del moje osebnosti še kdaj pojavi, saj s takšnim Tysonom pride pravi pekel, to pa ni zabavno. Sovražil sem ta del sebe, bal sem se samega sebe,” je priznal Tyson.

Iron Mike kljub temni preteklosti velja za enega najboljših boksarjev v težki kategoriji vseh časov. V zgodovini je še vedno zapisan kot najmlajši svetovni prvak v težki kategoriji. V karieri je nanizal 50 zmag, šest porazov in dva neodločena izida.