Nikoli ne bo prišlo do borbe med Furyjem in Joshuo

SK Fight 7. Mar 202021:38 > 21:42
Harry How, Getty Images Sport

Medtem ko promotor Anthonyja Joshue Eddie Hearn ljubiteljem boksa obljublja, da bodo v prihodnosti zagotovo dočakali epski britanski obračun med njegovim varovancem in Tysonom Furyjem, druga stran ni tako zelo prepričana, da bi se to lahko zgodilo.

Eddie Hearn je prepričan, da bi do borbe lahko prišlo še v letošnjem letu, če bosta tako Tyson Fury kot Anthony Joshua uspešna v naslednjih obračunih, ter vse skupaj podkrepil z besedami, da že od prvega trenutka razmišljajo o pogodbi, ki bi vključevala dva dvoboja.

Tako Frank Warren kot Bob Arum, oba promotorja Furyja, sta govorice zanikala. The Gypsy King se bo poleti še tretjič srečal z Deontayom Wilderjem, Joshuo pa bo junija izzval Bolgar Kubrat Pulev.

Borba Fury-Joshua se nikoli ne bo zgodila,” je Arum dejal za The Times in nadaljeval: “Pulev bo nokatiral Joshuo in zakaj bi se pogovarjal z Eddijem, ki ga imam zelo rad, o borbi med Joshuo in Furyjem? Mislim, da bo Pulev zmagal in da se bom potem sam s seboj pogovarjal o borbi Fury-Pulev. Da pojasnim, jaz sem en promotor Tysona, drugi pa je Frank Warren. Jaz se z Eddijem ne bi dogovorjal o borbi brez prisotnosti Franka. Tudi Frank ni govoril z Eddijem.”

Joshua je bil človek na vrhu, nato pa ga je nokavtiral Andy Ruiz, ki je praktično vse svoje borbe opravil z nami, tako da vemo, kako je oziroma ni dober. Dejstvo je, da je bilo treba prižgati alarm, ko je bil Joshua nokavtiran. Borbo, v kateri si je vrnil naslove, v celoti zavračam, ker se Andy ni mogel konrolirati, ni treniral za borbo in je prišel debel. Tudi takrat je Joshua ni spustil v odprto borbo, temveč ga je nadboksal. Pulev je veliko boljši od Andyja Ruiza,” je dodal Arum, prvi človek Top Ranka.