Jon Jones znova v težavah – pijan s pištolo za pasom

SK Fight 26. Mar 202018:36 > 18:40
Ronald Martinez/Getty Images

"Kot del preiskave, bomo testirali njegovo pištolo, da bi preverili, ali je bil s pištolo narejen zločin," je sporočila policija iz Albuquerqueja, potem ko je prijela Jona Jonesa. UFC zvezdnik je pijan sedel za volan, ob tem pa so v njegovem avtomobilu našli pištolo, za katero ni imel dovoljenja.

Jon Jones je znova prestopil mejo dovoljenega. Če mu v UFC-jevem oktagonu ni enakega, je Jones še enkrat več dokazal, da je v normalnem življenju tudi on “samo” iz krvi in mesa. Američan je februarja ubranil naslov prvaka v poltežki kategoriji z zmago proti Dominicku Reyesu, nato pa zanj nismo več slišali. Do četrtka, ko je v javnost prišla novica, da se je Jones znova znašel za rešetkami.

Policija iz Albuquerqueja ga je ustavila v alkoholiziranem stanju, ob tem pa so v njegovem avtomobilu našli pištolo, za katero ni imel dovoljenja. Policija je pred tem dobila prijavo, da nekdo strelja na ulici in ko so ustavili Jonesa s strelnim orožjem je takoj postal prvi osumljenec. Jones naj bi sicer zanikal, da so streli prišli iz njegove pištole, ter da sam ni slišal nobenega streljanja.

V avtomobilu Jonesa so ob pištoli na sovoznikovem sedežu naši tudi steklenico tekile, vendar je sprva zavrnil test alkoholiziranosti. Potem ko ga je le opravil, je dovoljeno mejo brez težav presegel. “Kot del preiskave, bomo testirali njegovo pištolo, da bi preverili, ali je bil s pištolo narejen zločin,” je sporočila policija iz Albuquerqueja. Jones je noč preživel na policiji, nato pa so ga po plačilu varščine izpustili na prostost.

To je bil zgolj zadnji incident Jonesa in vožnjo v alkoholiziranem stanju. Leta 2015 je prevozil rdečo luč, se zaletel v drugo avto in pobegnil iz kraja nesreče. Jones se je naslednje jutro sam predal policiji, ki je v njegovem izposojenem avtomobilu našla marihuano. UFC mu je kasneje odvzel pas prvaka, ki ga je medtem znova osvojil, vseeno pa je navkljub drugačnim napovedim znova stopil na napačno stran zakona …