McGregor v 67 sekundah napovedal epski vzpon

SK Fight 27. Mar 20209:55 > 10:03
Ethan Miller, Getty Images Sport

Kdo je pred sedmimi leti poznal ime in priimek Conorja McGregorja? Danes največji zvezdnik MMA-ja in posledično UFC-ja je 6. aprila leta 2013 vpisal svojo prvo zmago v magičnem oktagonu.

UFC je v dneh, ko je svet ujet v primežu koronavirusu, omogočil, da se spomnite prvih korakov Conorja McGregorja v osmerokotni kletki. Irec je debitiral v Stockholmu 6. aprila proti Marcusu Brimageu. Američan je na Švedsko prišel na krilih treh zaporednih zmag v UFC-ju, toda McGregor je potreboval pičlih 67 sekund, da je s tehničnim nokavtom prišel do zmage in napovedal, kaj se bo zgodilo v prihodnjih letih. Pa čeprav je do spektakularne zmage, ki mu je prinesla tudi bonus za najboljši nokavt večera, prišel v uvodnem delu programa in pred napol prazno dvorano v Stockholmu.

McGregor takrat na svojih prsih ni imel še niti ene tetovaže, na glavi pa je imel irokezo. V oktagon je vstopil ob taktu pesmi Tomorrow od Saufa Keite, medtem ko ga danes v kletko pospremi pesem The Foggy Dew od Sinead O’Connor. Pod udarci McGregorja so nato pa vrsti pokleknili še Max Holloway, Diego Brandao, Dustin Poirier, Dennis Siver in Chad Mendes ter si prislužil obračun za naslov prvaka v peresno lahki kategoriji proti Joseju Aldu. Da se je vpisal v zgodovino kot prvi Irec z UFC naslovom, je potreboval vsega 13 sekund (najhitrejši nokavt v borbi za naslov prvaka). Ko je kasneje postal prvi UFC borec, ki je bil istočasno prvak v dveh različnih kategorijah, se mu je življenje obrnilo na glavo.

Vmes se je preobrazil v boksarja in za “dvoboj stoletja” proti neporaženemu boksarskemu prvaku Floydu Mayweatherju v žep pospravil več kot 100 milijonov ameriških dolarjev. Na poti do zvezd ni manjkalo niti takšnih in drugačnih incidentov, ki jih je več ali manj hitro pospravil pod preprogo. Čeprav sta njegovo avro nepremagljivosti vmes nekoliko skazila Nate Diaz in Khabib Nurmagomedov, McGregor še naprej ostaja kokoš, ki UFC-ju in njenemu predsedniku Dani Whiteu nosi zlata jajca. Tudi zato je treba vedeti, da bo vsak njegov naslednji korak skrbno premišljen in še bolj skrbno načrtovan.