Tyson tetoviral obraz, nato nokavtiral nasprotnika

SK Fight 14. Apr 20209:30 > 9:34
Getty Images

Mike Tyson, ki še danes polni naslovnice medijev in lepo služi s prodajo medicinske marihuane, si je samo deset dni pred zadnjo zmago v karieri zamislil slovito tetovažo sredi obraza.

Povezano

Po mnenju številnih najboljši boksar vseh časov je kariero na “velikem odru” končal po porazu z Lennoxom Lewisom sredi leta 2002, čeprav je nato še trikrat stopil v ring. Osem mesecev kasneje je proti Cliffordu Etieeneu vpisal zadnjo zmago v svoji bogati karieri, potem ko se je samo deset dni pred borbo spril s svojim trenerjem Jeffom Fenechom, ki mu je očital, da ne trenira dovolj.

Besni Tyson si je v znak protesta tetoviral obraz in dejal, da ne bo boksal. “Bil je nepripravljen. Po uro dolgem pogovoru sem v solzah zapustil hišo, v kateri se živel, in se s prvim letom vrnil k družini. Samo teden dni pred borbo si je tetoviral obraz, zaradi česar se ni smel tako hitro boriti,” se je spominjal Fenech.

Tyson si je nato hitro premislil, zamenjal trenerja v kotu in v Memphisu nokavtiral Etiennea v 49 sekundah za zadnjo zmago v karieri. Fenech je vse skupaj s cmokom v grlu spremljal iz domačega naslonjača. “Osem tedno sem delal v Las Vegasu in bil daleč od družine, da bi ga pripravil za borbo. Ko je nokavtiral Cliffroda, sem bi srečen zaradi Mikea. Toda vznemiril sem se in bil sem besen, ker sem osem tedno delal z njim, na koncu pa povsem skupaj nisem bil del te zmage,” je priznal nekdanji trener.

Tyson je kasneje izgubil proti Dannyju Williamsu in Kennyju McBrideu, kariero pa ob dveh neodločenih izidih sklenil z razmerjem zmag in porazov 50-6.