Lokacija za Wilder vs. Fury III: Avstralija ali Makao?

SK Fight 7. Jun 202018:58 > 19:00
Harry How/Getty Images

Ko je Tyson Fury februarja deklasiral Deontaya Wilderja in postal svetovni prvak po verziji WBC, je postalo jasno, da bo The Bronze Bomber aktiviral klavzulo v pogodbi, ki mu zagotavlja tretji dvoboj z Britancem.

Prvi človek promocije Top Rank, ki zastopa Tysona Furyja, Bob Arum je izjavil, da pripravlja teren, da bi dvoboj organizirali na Allegiant stadionu, domu NFL ekipe Las Vegas Raiders.

Ob tem Arum dodaja, da so v igri tudi številne lokacije izven ZDA. Favorita sta “azijski Las Vegas” Makao, kjer je Arum že organiziral številne borbe, in Sydney, v katerem kažejo veliko zanimanje.

“Makao deluje kot zelo dobra rešitev, saj že več tednov niso imeli niti enega okuženega s koronavirusom in imajo zelo stroge zdravstvene protkole,” je dejal Arum.

Tretji obračun med Furyjem in Deontayjem Wilderjem je bil načrtovan 18. julija, toda epidemije koronavirusa je prekrižala načrte. Za zdaj je jasno zgolj to, da se borbo prestavili na jesen.

Prvi obračun Britanca in Američana se je končal brez zmagovalca, letošnjega februarja pa je bil Fury vedno korak pred Wilderjem slavil zmago po predaji iz kota Američana v šesti rundi.