Če Wilder ne želi, bo Fury dobil Whyta

SK Fight 5. Jul 20209:27 > 9:30
Harry How/Getty Images

Ljubitelji boksa z nestrpnostjo čakajo tretji dvoboj za naslov svetovnega prvaka po verziji WBC med Tysonom Furyjem in Denotayom Wilderjem. Iz organizacije so sporočili, da bo, v kolikor se Wilder ne bo mogel boriti z Britancem, priložnost za napad na naslov dobil Dillian Whyte.

Tyson Fury je svetovni prvak po verziji WBC postal februarja po dominantni predstavi proti Deontayju Wilderju, ki je pred tem desetkrat uspešno ubranil naslov. Ker so imeli v pogodbi zapisano, da nas čaka tudi tretji dvoboj, je sedaj samo še vprašanje časa, kdaj bomo videli še tretji obračun Američana in Britanca.

Nekateri mediji so omenjali 19. december, toda ekipa Wilderja se še ni oglasila, poroča Sky Sports. V kolikor Wilder decembra ne bi nastopil proti Furyju, je WBC pripravljen, da kot zamenjavo ponudi Dilliana Whyta, ki je za avgust rezerviral obračun z nekdanjim svetovnim in olimpijskim prvakom – izkušenim Aleksandrom Povetkinom.

Ob tem je treba poudariti, da se je Fury ustno dogovoril tudi za dve borbi z Anthonyjem Joshuo v letu 2021, tako da je jasno, da je položaj v kraljevi boksarski kategoriji v tem trenutku zelo zapletena pa tudi vznemerljiva.