Fury čaka na nasprotnika

Drugi športi 31. Dec 20218:34 > 8:39
Tyson Fury Wilder
Foto: AP Photo/Chase Stevens

Tyson Fury je v procesu iskanja prvega izzivalca za obrambo naslova svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC. Vse bolj jasno postaja, da to ne bo njegov rojak Dillian Whyte.

Tyson Fury in Dillian Whyte se ne moreta dogovoriti glede delitve dobička, zato menedžer svetovnega prvaka po verziji WBC, Bob Arum, išče druge rešitve.

“Iščemo nasprotnika za Furyja za pomlad, borba bo na spredu v Manchesteru ali Las Vegsu – odvisno od nasprotnika. Ena od možnosti je Andy Ruiz, on je prost. Tukaj je tudi tisti ogromni Finec Helenius. On je imel odličen nastop v uvodnih borbah pred tretjim dvobojem Furyja in Wilderja. To sta dve glavni možnosti. Če bo Ruiz, bo do dvoboja prišlo v Vegasu, če bo Helenius, bo borba v Britaniji,” je pojasnil 90-letni boksarski promotor.

Fury si je naslov svetovnega prvaka po verziji WBC zagotovil feberuarja leta 2020, ko je nokavtiral Deontaya Wilderja. Boksar iz Manchestra je lanskega oktobra enkrat že ubranil naslov, ko je še enkrat zaustavil “bronastega bombarderja”.

Kdo sta Helenius in Ruiz?

Robert Helenius (37) je že leta blizu vrha v težki kategoriji, a kljub nekaj odmevnim zmagam (Brewster, Chisora, Peter) nikoli še ni dobil priložnosti za naskok na enega od štirih najuglednejših pasov. V zadnjih dveh nastopih je v obeh primerih predčasno premagal Poljaka Adama Kownackija. Njegovo razmerje zmag in porazov je 31 (20 s KO) – 3.

Andy Ruiz (32) je leta 2019 šokiral boksarski svet, ko je v New Yorku nokavitral Anthonyja Joshuo in postal svetovni prvak po verzijah WBA, WBO in IBF. Kasneje mu je Britanec hitro vrnil in poskrbel, da se je ekspresno poslovil iz vrha, nato pa samo še enkrat stopil v ring, ko je maja po sodniški odločitvi premagal veterana Chrisa Arreolo. Ruiz je ob 34 zmagah (22 s KO) samo dvakrat izgubil.

Komentari

Vaš komentar