Hearn: Nisem prekršil dogovora z ekipo Furyja

Drugi športi 18. Mar 202112:41
Tyson Fury
Al Bello/Getty Images

V ponedeljek je bila tudi uradno potrjena borba med Tysonom Furyjem in Anthonyjem Joshuo za naslov absolutnega svetovnega prvaka v težki kategoriji, a je Eddie Hearn z objavo težko pričakovane novice razjezil nasprotni tabor.

“Nismo srečni, ker so to informacijo že delili z vsemi. A še veliko dela je pred nami in vsi želimo, da pride do te borbe,” je dejal Frank Warren, eden od promotorjev Tysona Furyja.

Datum in kraj borbe še ni znan, zato pa je jasno, da bo Anthony Joshua v borbo prišel kot prvak po verzijah WBA, IBF in WBO, Fury pa kot najboljši po verziji WBC.

“Nismo želeli narediti velike napovedi, temveč samo podeliti informacijo, da je vse dogovorjeno. Govoril sem z ekipo Furyja in bili so srečni, ker je pogodba podpisana, ker je to res sijajna novica. Toda nekatere stvari moramo še rešiti,” se je odzval Hearn in dodal: “Frank je mislil, da je dogovorjeno, da bomo pripravili objavo, vendar ni bilo tako. Šel sem skozi to z ekipo Furyja in bili so srečni, da se to omeni. Ni šlo za to, da sem novico objavil na družabnih omrežjih.”

V tem trenutku morda celo najpomembnejši človek svetovnega boksa je ponudil še dodatno razlago zakulisja zadnjih dogodkov. “Vprašali so me, ali sem slišal, da so vsi podpisali, ali je to točno? Odgovoril sem jim: ja, smo in sedaj moramo dogovoriti datum in kraj. Mislim, da bi vsi morali to proslaviti. Še imamo delo, vendar je tudi to dobra novica.”

Komentari

Vaš komentar