Joshua še vedno želi Furyja in Wilderja

Drugi športi 27. Sep 202113:18 > 13:19 0 komentarjev
Anthony Joshua Usyk
Foto: Shopland/Shutterstock

V soboto je boksarski svet dobil novega svetovnega prvaka v težki kategoriji - Ukrajinec Oleksandr Usyk je pred 70 tisoč navijači na stadionu Tottenhama premagal Anthonyja Joshuo in postal prvak v treh različnih verzijah. Joshuo in Usyka zagotovo čaka povratna borba, Britanec pa še naprej vztraja tudi pri ideji, da se v ringu pomeri s Tysonom Furyjem in/ali Deontayjem Wilderjem.

Oleksandr Usyk (34-let, 19-0, 14 s KO) je postal prvi boksar po Evanderju Holyfieldu, ki je bil nesporni prvak cruiser kategorije, nato pa se je z naslovom svetovnega prvaka ovenčal še v težki kategoriji.

Izjemen uspeh Usyka je komentiral še eden Ukrajinec, ki je bil svetovni prvak v težki kategoriji – legendarni Vitalij Kličko, ki je bil prisoten v Londonu in je dvoboj spremljal iz prve vrste.

“To je bila odlična borba, zelo pametn nastop Usyka. Zelo sem zadovoljen, Usyk je popolno opravil svoje delo. Vsi v Ukrajini so sreči, ponovno imamo šampiona v težki kategoriji po Vladimirju,” je dejal starejši od bratov Kličko, danes župan kijeva.

Po porazu, svojemu drugemu v karieri, se je oglasil tudi Anthony Joshua.

“V deveti rundi res nisem videl ničesar, oko je bilo povsem zaprto. Nič mi ne pomeni, da se pritožujem in vzdihujem, to je samo izguba časa. V vsakem primeru je bila to dobra izkušnja – v težkih trenutkih se morate naučiti nadzorovati sebe, držati stvari v svojih rokah, to je bila takšna izkušnja. Prvič se mi je v borbi zgodilo, da nisem ničesar videl. Vračam se na trening – bil sem pripravljen na 12 rund, tako da sem v dobri formi in imam dobro osnovo,” 31-letnik iz Watforda, ki je bil, tako kot Usyk, olimpijski prvak leta 2012 v Londonu, ni iskal izgovorov.

Bržkone bo ekipa Joshue aktivirala klavzulo iz pogodbe, ki mu omogoča povratni dvoboj v primeru poraza.

“Vse skupaj je velik šov, velik cirkus. To smo danes lahko videli. Jaz sem pripravljen, da se borim s Furyjem ali Wilderjem tudi, če v igri ne bo naslov. Lepo je slediti sanjam o nespornem prvaku, toda vsi bi gledali te dvoboj, tudi brez naslova,” je dodal Joshua, ki bi se že avgusta moral pomeriti s Furyjem, a se bo moral slednji sprva še tretjič pomeriti z Wilderjem.

Ravno napovedani obračun med Furyjem in Wilderjem za 9. oktober bo začrtal nadaljne dogajanje v težki kategoriji, ki tako še vedno čaka na naslednjega nespornega vladarja po Lennoxu Lewisu in letu 2000.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!