Joshua: Zagotovo se bom boril s Furyjem

Drugi športi 20. Sep 202112:48 0 komentarjev
Anthony Joshua
AP Photo/Frank Augstein, File

Anthony Joshua se naslednji konec tedna vrača v ring, a namesto z rojakom Tysonom Furyjem se bo pomeril z Ukrajincem Aleksandrom Usykom. Obračun bo potekal na stadionu Tottenhama v Londonu, kjer pričakujejo 60 tisoč ljubiteljev plemenite veščine.

Čeprav je Aleksander Usyk naslednji nasprotnik Anthonyja Joshue, je v središču pozornosti še naprej težko pričakovana borba Joshue proti rojaku Tysonu Furyju za naziv nespornega vladarja težke kategorije. Zaradi različnih spletov okoliščin do borbe še ni prišlo, vseeno pa Joshua ne dvomi, da dan, ko se bo pomeril s Furyjem, ni več daleč.

“Vem, da ljudje veliko govorijo o politiki v boksu, vendar lahko vsem obljubim, da se bom pred koncem svoje kariere zagotovo boril proti Furyju. Tako se je čakal tudi dvoboj Mayweatherja in Pacquiaa. In do njega je prišlo, čeprav v tistem trenutku nista bila na vrhuncu,” je prepričan Joshua.

Svetovni prvak po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO verjame, da bo borba svoje mesto našla na teritoriju Velike Britanje, glede na to, da oba boksata pod zastavo Združenega kraljestva. “Oba sva odrasla a ulici, prišla sva skozi amaterski sistem Velike Britanije in bilo bi prav, da bi tukaj prišlo do borbe. Ni vse samo v dolarjih. Vem, da bo to mega spektakel in da bodo vsi gledali najino borbo,” je dodal Anthony Joshua.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!